Na razdalji drugi naslov za Lucijo Medja, prvak še Miha Šimenc

V Planici so se danes za naslove državnega prvaka naši najboljši tekači in tekačice na smučeh pomerili še na razdalji v klasičnem koraku. V absolutnih kategorijah sta slavila Miha Šimenc (TSK Logatec) in, tako kot včeraj na šprintu v prostem koraku, Lucija Medja (TSK Bled).

Lucija Medja, foto: SloSki

Člani so se pomerili na 10 km razdalji s posamičnim štartom, pretekli so štiri kroge v dolžini 2,5 kilometrov. Državni prvak je postal Miha Šimenc (TSK Logatec), slabe pol minute je zaostal Miha Ličef (ŠD Gorje), tretji je bil prvak v šprintu, Boštjan Korošec (SD Bohinj) z zaostankom dobrih 50 sekund, preostala konkurenca je zaostala več kot minuto. 

Med članicami je bila na enaki razdalji še bolj prepričljiva 19-letna Lucija Medja (TSK Bled), za katero je tako popoln konec tedna v Planici, saj je osvojila dva naslova državne prvakinje. Srebro je z zaostankom 58 sekund osvojila Tia Janežič (TSK JUB Dol pri Ljubljani), ki je s tem prav tako ponovila včerajšnji dosežek, bron pa je pripadel 16-letni Zali Zupan (NŠD Medvode) z zaostankom le 1,2 sekunde za srebrom. 

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK