Na štartu FMC zbrana svetovna masters elita

Vrhunska imena iz masters sveta, konkurenca 256 prijavljenih tekmovalcev je prišla kar iz 15 držav. Trodnevni program tekmovanj v SG, dvojni VSL in SL je zadovoljil pričakovanja gostiteljev predvsem pa tekmovalcev. Vsako leto znova se potrjuje dejstvo, da se mastersi na Cerknem počutijo odlično, k odličnemu počutju tekovalcev pa pripomore vrhunska organizacija in izvedba tekmovanja.

Kljub izredni konkurenci slovenski dobitniki medalj niso izostali. Zbrali smo 25 medalj, s skupaj petimi zlatimi medaljami sta “zlato” čast Sloveniji rešli Kotar Heda in Trokar Boža, moški pa so se morali zadovoljiti s srebrnimi in bronastimi odličji, kar je v obstoječi konkurenci odličen rezultat. Najuspešnejši med moškimi je bil ne dvomno Boštjan Brus, ki je z odlično vožnjo v SG posegel tudi po tretjem skupnem času “over all” v kategoriji moški A (od 30 do 60 let).

Nosilci medalj:

Petek, 7.1. SG:
3. mesto Podbrežnik Franc – A5
2. mesto Brus Boštjan – A4
3. mesto Prebil Tadej – A4
2. mesto Kotar Boštjan – A3
1. mesto Kotar Heda – C9
2. mesto Torkar Boža – C8
3. mesto Istenič Ida – C7

Sobota, 8.1. – prva tekma VSL:
3. mesto Brus Boštjan – A4
2. mesto Kotar Boštjan – A3
3. mesto Veršec Jurij – B11
1. mesto Kotar Heda – C9
1. mesto Torkar Boža – C8
3. mesto Istenič Ida – C7

Sobota, 8.1. – druga tekma VSL
2. mesto Borovinšek Samuel – A5
3. mesto Brus Boštjan – A4
2. mesto Kotar Boštjan – A3
2. mesto Lazar Aljaž – A1
2. mesto Veršec Jurij – B11
1. mesto Kotar Heda – C9
3 mesto Torkar Boža – C8
3. mesto Istenič Ida – C7

Nedelja SL:
3. mesto Prebil Tadej – A4
3. mesto Veršec Jurij – B11
1. mesto Kotar Heda – C9
3. mesto Istenič Ida – C7

Tudi slovenski mastersi postajamo velesila v alpskem smučanju, tako z doseženimi razultati, tako kot organizatorji FMC tekmovanja. Kot glavni organizator tekmovanja se tudi letos, še desetič podpišem Mali Patricija in se ob tej priložnosti zahvaljujem vsem in vsakemu posebej.

Pa vendar je za tako odlično izvedeno delo potrebno izpostaviti klučne sodelavce, ki si res zaslužijo poklon za opravljeno delo. Zaposleni SC Cerkno, Cirilj Peternel s sodelavci za pripravo snega in prog, Aleksandra Bizjak, Borut Pirih za logistiko hotelskih rezervacij in Stane Gosar za logistiko vozovnic… pri tem bi se zahvalila direktorju Jožetu Oplotniku, brez njegovega soglasja naših tekmovanj ne bilo mogoče izvesti.

Zahvala gre tudi 30 članski ekipi SK Poljane pod vodstvom Pavla Logarja, tudi brez “Polancev” FMC tekme niso izvedljive, zahvala gre tudi sodnikom, ki le dopolnjujejo ekipo SK Poljan. Tekmovalci pri nas še posebej radi pohvalijo postavitev prog. Za odlično postavitev prog so letos poskrbeli Slavko Zupanc in Primož Skerbinek, ter SL Aleš Rogelj. Zahvala tudi damam, ki poleg številk vedno podarijo še nasmeh in lepo
besedo, ki ima v mastersih velik pomen.

Skupno preko 730 štartov, 21 kategorij, tri tekmovanja znotraj vsake discipline, v treh dneh, žrebanja, rezultati…. Pri mastersih se logistika tekmovanja ne konča in tukaj gre zahvala brezhibnemu timingu z Matjaža Golteza. Ne nazadnje se želim posebej zahvaliti vodji tekmovanja Marku Arnežu, ki z mnogo izkušnjamikorekto vodi FMC tekmovanja že vseh deset let.

In tu je še Petra Borovinšek, ki poskrbi, da za PR že v decmbru, odgovori na vsa mogoča in ne mogoča vprašanja, ki jih pri kategoriji masters nikoli ne zmanjka.

Ne nazadnje je tu še fotograf Boris Drešček, kateremu se zahvaljujem v imenu vseh
tekmovalcev, Boris je poskrbel, da niti en tekmovalec ni ostal brez svoje fotografije. Fotografije pa že ponijo socialne medije, kar pomeni, da še dolgo FMC Cerkno 2022 ne bo izbrisano iz prijetnh spominov. Hvala, najboljši ste, drugo leto pridemo spet – Cerkno is a must, je bil najpogosteje slišano slovo.

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K