Na uvodni postaji Cisar, Vidmar in Klemenčičeva z rezultatom kariere

Vodstvo slovenske biatlonske reprezentance si je pred začetkom sezone za enega izmed glavnih ciljev zadalo, da mlajši člani moške reprezentance in celotna ženska poseže po svojih najboljših uvrstitvah v karieri. Že na uvodni postaji v Kontiolahtiju je to uspelo Alexu Cisarju, Toniju Vidmarju in Poloni Klemenčič.

Alex Cisar in Polona Klemenčič sta odlično pričela s sezono. Foto: Sloski

Polona Klemenčič: “Z začetkom sezone sem zelo zadovoljna. Na individualni tekmi mi je uspel najboljši rezultat kariere. Tudi v sprintu sem dosegla super rezultat in odlično izhodišče za zasledovanje. Tam sem žal na prvem streljanju narobe ocenila veter in sem zgrešila tri strele. Vseeno sem na treh tekmah bila trikrat v točkah in sem zadovoljna. Le upam, da se sezona tako tudi nadaljuje.”

Alex Cisar: “Tekme v Kontiolahitiju bi ocenil s pozitivno oceno. Čeprav se na individualni tekmi nisem odrezal najboljše, je bilo nato že veliko boljše na sprintu. Na zasledovanju pa sem se počutil odlično. Zelo sem zadovoljen s tem, da sem se lahko sprostil na tekmah, da sem užival na tekmah in tudi to, da sem pokaal vidnejše uvrstitve, ki so mi do sedaj manjkale v članski kategoriji. Resnično z veseljem pričakujem naslednje tekme in upam, da bomo vsi še izboljšali te rezultate.”

Toni Vidmar: Zelo pozitivni občutki. Res sem zelo vesel rezultata. 35. mesto in prve točke v svetovnem pokalu. Nasplošno sem s celotnim tednom zelo zadovoljen, saj sem tekmoval konstantno in bil zbran ter se uvrščal med najboljših 60 tekmovalcev v svetovnem pokalu. Zato je zaslužna celotna ekipa, ki deluje resnično homogeno, imamo iste cilje in je v veselje tekmovati.”

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3