Na veleslalomu v Meribelu Ana Bucik 25, Neja Dvornik 27.

Svetovno prvenstvo v alpskem smučanju je že krepko v drugem delu tekmovanja. Za začetek specialnih tehničnih disciplin je bil na sporedu ženski veleslalom. Obe Slovenki na startu sta uvrstili med najboljših trideset.

Ana Bucik je začela s svojimi nastopi v Franciji. Foto: Gepa

Na veleslalomu v Meribelu je prvo vožnjo brez večjih napak in tudi zelo hitro odpeljala Ana Bucik, ki si je z 11. mestom pripravila odlično izhodišče. Zaostanek +1,39 pa je dopuščal odprt napad na najvišja mesta v drugem teku. Dobro je s prvo progo, ki jo je najhitreje presmučala Mikaela Shiffrin, opravila tudi Neja Dvornik, ki je bila le malenkost počasnejša od Bucikove (+2,12) in je zasedla 19. mesto.

Dvornikova in Bucikova sta se v finalu odločili za popolni napad. Žal nobeni ni uspela vožnja brez napak in obe sta izgubili nekaj mest. Neja Dvornik je bila na koncu 27., veliko napak pa je storil tudi Ana Bucik, ki je padla na 25. mesto. Prvo pozicijo je po prvi vožnji ubranila Američanka Mikaela Shiffrin, ki je na koncu za 12 sekund premagala svetovno prvakinjo v alpski kombinaciji Federico Brignone. Tretja Norvežanka Ragenhild Mowinckel je v seštevku dveh voženj zaostala 22 stotink.

Izjave po tekmi (mp3):

Neja Dvornik: “Od starta do cilja mi ni uspel niti en zavoj tako, kot bi si želela. Nisem prikazala nič od tega, kar sem prejšnje dni govorila in kazala na paralelnem veleslalomu. Danes je bilo bol slabo. Treba je pozabiti ta dan, tudi če bi bila 16., ne bi imela nič od tega. Treba se je sedaj osredotočiti na soboto.”

Ana Bucik: “Že pri petih vratih se mi je naredila prva napaka. Rekla sem si, da je vse vredu, da je treba to popraviti. Nato so se napake le ponavljale, vrstile so se ena za drugo. Škoda, bila je to ena zelo ponesrečena vožnja. Nimamo kaj, gledamo naprej. Čez dva dni nas čaka nova tekma.”

Sergej Poljšak: “Obe dekleti danes sta imeli zelo dober prvi tek. Ana je imela odlično izhodišče za napad. Neja tudi zelo dober prvi tek in ne prevelik zaostanek. Za drugi tek pa ne vem, kaj naj rečem. Ana je imela napak že v zgornjem delu in ji nikakor ni uspelo ujeti pravega ritma. Temu primeren je bil tudi rezultat. Neja se je tudi lotila preveč pasivno drugega teka. In rezultat na koncu je daleč od tega, da bi bil z njim lahko zadovoljen.”

 

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K