Naporen spored v Dolomitih, Ilka Štuhec v Val d’Iseru

Alpskim smučarjem je danes odpadel uradni trening smuka v Val Gardeni, a vse kaže, da se bo jutri sezona zanje le začela. Sledi izjemno naporen teden s tekmami v Dolomitih, saj po Gardeni sledita še dva veleslaloma v Alta Badii. Ilka Štuhec ima v Val d’Iseru priložnost za izboljšanje rezultata iz St. Moritza.

Martin Čater je bil najhitrejši Slovenec na edinem treningu smuka v Val Gardeni. Foto: Agence Zoom

Alpski smučarji v hitrih disciplinah računajo, da bodo končno prišli na svoj račun, čeprav tudi v Val Gardeni za zdaj ne gre brez težav. Drugi uradni smuk je bil danes odpovedan, a za jutri naj ne bi bilo bojazni, da organizatorjem ne bi uspelo izpeljati prvega izmed predvidenih dveh smukov na progi Saslong. Drugi bo na sporedu v soboto, v petek pa bodo smučarji v hitrih disciplinah tekmovali še v superveleslalomu. Prvič v sezoni bodo tekmovali Miha Hrobat, Martin Čater in Nejc Naraločnik, ki si želijo, da se po dveh odpovedih sezona sedaj končno začne.

Za tekme v italijanskih dolomitih je značilno, da si sledijo ena za drugim in je spored zelo naporen, predvsem za smučarje, ki tekmujejo v vseh disciplinah. V nedeljo in v ponedeljek sta tako na sporedu še dva veleslaloma na eni najbolj atraktivnih prog na svetu. V Alti Badii se izjemno vedno znajde tudi Žan Kranjec, ki ima visoke načrte tudi tokrat. Prve točke sezone pa bo lovil Štefan Hadalin.

Ženska karavana je zbrana v Franciji, v Val d’Iseru. Spored z dvema uradnima treningoma smuka se bo tam začel jutri. Konec tedna pa nato sledi tekma v smuku in superveleslalomu. Znova bo slovensko orožje Ilka Štuhec, ki je v St. Moritzu prebila tekmovalno tremo in je sedaj pripravljena na napad na najvišja mesta. V Franciji je v zadnjih sezonah vedno tekmovala odlično.

Spored, Val Gardena >>

Spored, Alta Badia >>

Spored, Val d’Isere >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K