Naraločnika milimetri ločili od prvih točk kariere

Smučarji so se danes v Aspnu uspešno pomerili na smuku za svetovni pokal. Slovenska trojica je na žalost ostala brez točk. Najboljši je bil Nejc Naraločnik na 32. mestu.

Nejc Naraločnik je preko sezone naredil velik napredek. Foto: Gepa

V slovenskem taboru so na današnjem smuku veliko pričakovali od Mihe Hrobata, ki je bil odličen drugi na edinem izpeljanem treningu v Aspnu. Žal se Hrobat v nekoliko mehkejših pogojih ni najbolje znašel. Že od samega začetka mu vožnja ni stekla in osmi iz svetovnega prvenstva je na koncu zasedel 43. mestu z zaostankom +2:02. Danes ni bil niti dan za Martina Čatra, ki je sprva zaradi padca tekmovalca pred njim moral svojo vožnjo ponoviti. V prvem poskusu je bil zaustavljen kmalu po začetku in ni izgubil veliko moči. Tudi napad v drugo pa se mu ni izšel in je bil sedem stotink hitrejši od Hrobata za končno 38. mesto. Zelo obetavno pa je bil na progi Nejc Naraločnik  s številko 53. Bil je zelo hiter v zgornjem delu, nakazal da je lahko že povsem v stiku z najboljšim. Žal je nekaj preveč časa pustil v strmem in tehnično zahtevnejšem delu. V cilju se je ura ustavila z zaostankom +1,82, kar je bilo šest stotink prepozno, da bi Naraločnik osvojil prve točke v svoji karieri. Bil je 32.

Do nove zmage v svetovnem pokalu in zagotovitve malega kristalnega globusa v smuku je prišel Norvežan Aleksander Aamodt Kilde, ki je bil danes ponovno razred zase. Drugega je za seboj pustil za 61 stotink. Prednost poznavanja severnoameriškega snega je izkoristil James Crawford. Tretji je bil Marco Odermatt, ki je za Kanadčanom zaostal še dodatni dve stotinki.

Izjava po tekmi (mp3):

Grega Koštomaj: “Danes nismo zadovoljni. To je ničla na smuku. Predvsem po dobrem treningu Mihe, ne moremo biti zadovoljni. Danes se mu je vožnja povsem podrla, tudi pogoji so bili veliko bolj mehki, kar njemu ne ustreza. Martin je moral ponoviti vožnjo, a problem ni bil v tem. Bolj v njegovi neodločnosti v strmini in v zadnjem delu. Podobno tudi Nejc, ki je bil blizu prvih točk. Pri njem res velik napredek skozi celo zimo preko tekem evropskega pokala. Od tistega, kar smo bili na začetku v Ameriki do danes je to velik napredek. Vseeno pa je takšen dan enostavno treba izkoristiti. Jutri je nov dan in upam, da bo boljše.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K