Narava je bila močnejša od prve tekme I Feel Slovenia Svetovnega pokala v telemark smučanju- Krvavec 2023

Krvavec letos gosti tekme najboljših telemark smučarjev na svetu. V organizaciji Smučarske zveze Slovenije, Telemark kluba Kranj ter Krvavca, se je tudi letos zbrala smetana te vrhunske prvinske smučarske panoge. Tekme je podprla tudi javna agencija SPIRIT. V četrtek 9.3. bi morali spremljati 4 tekme, 2 klasika za Svetovno mladinsko prvenstvo in 2 klasika za Svetoni pokal. Žal so vse tekme odpadle, saj je noč pred tekmami deževalo, preko celega dneva pa se žal oblaki in megla niso razjasnili. Žirija tekmovanja se je zato odločila za odpoved tekem.

Tako se dogajanje prične šele v petek 10.3., ko bodo na vrsti tekmovanja v sprintu. Na tekmovanju so telemark smučarji in smučarke iz 12 držav, po nekaj letih, tudi iz ZDA in Kanade. Skupaj jih je cca 70 in že jutri pričakujemo pravo pašo za oči, še posebej za ljubitelje smučarskih tekmovanj.

Krvavec nudi odlično kuliso za takšno tekmovanje in organizatorji si želimo tudi obiska navijačev, saj bo Slovenijo zastopala Maša Štrakl, ki bo v slovenskih barvah »pofurala« Krvavec. Točen spored bo objavljen na internetnih straneh in na socialnih medijih Smučarske zveze Slovenije ter na Facebooku telemarkslovenia.

Pričetek tekem je predviden ob 10.00 uri.

Predstavniki medijev ste vabljeni k obisku, kontakt je Jure Sodja, 040572611.

Deli novico

Argeta-TEL

Ski-Slovenia-TEL
Kompas-RentACar-TEL
Halti-TEL
Cebe-TEL
Scott-TEL
Leki-TEL