Naši orli pripravljeni na skakalni praznik pod Poncami

V četrtek bo v Planici v dveh serijah najprej izpeljan uradni trening, ki mu bodo sledile kvalifikacije ob 11.uri. V njih se bo pomerilo tudi trinajst slovenskih letalcev. Slovenci so v Vikersundu in Oberstdorfu pokazali, da so v odlični formi, saj so na petih tekmah kar petkrat stali na zmagovalnem odru.

Slovenska ekipa v Planici: Anže Lanišek, Cene Prevc, Timi Zajc, Lovro Kos, Peter Prevc, Žiga Jelar, Domen Prevc, Tilen Bartol, Anže Semenič, Bor Pavlovčič, Jan Bombek, Žak Mogel, Patrik Vitez.

Anže Lanišek: Moja pričakovanja so bolj to, da želim v vsakem poletu uživat, da izkoristim zadnji vikend, se čim bolj sprostim in daleč poletim.  Spodbujati me pride cela družina in nekaj prijateljev, tako da bo zelo zabavno.

Cene Prevc: Po najboljšem vikendu v življenju v Vikersundu, se mi je pripetil najslabši vikend sezone. Ko gledam za nazaj, sem ga v Oberstdorfu kar malo “biksal”. Skakalnica je lahko čudovita če dobro skačeš. Upam pa, da sedaj krivulja obrne nazaj navzgor.

Timi Zajc: Želel bi si ponoviti zmago iz preteklega tedna, ampak tudi če zmage ne bo, se ne bom preveč sekiral. Fino je, da se mi je poklopilo in da zelo uživam. Upam da bo tako tudi ta vikend.

Lovro Kos: Rezultatsko ne bi rad nič napovedoval, ker se mi zdi da trenutno nisem na takšnem nivoju. Rad bi sam užival pa bo to to. Bo pa res lepo videti ponovno toliko ljudi v Planici.

Peter Prevc: Od domače tekme pričakujem predvsem dolge polete, da mi bo uspelo ostali zbran do nedelje. Predvsem pa si želim ustvariti neke lepe spomine, ker bodo na tekmah znova spet navijači. Na tekme pridejo tudi vsi domači.

Žiga Jelar: V bistvu si želim samo uživati v tistih svojih lepih skokih, ker to bo prinašalo daljave in vrhunske uvrstitve. Vreme bo lepo, to bo treba izkoristiti.

Domen Prevc: Rekord skakalnice v Oberstdorfu, če pa bodo razmere ta vikend prave, se bo marsikaj dalo naredit. Najprej je potrebno biti fokusiran na prave skoke, da bom potem lahko užival v zraku. Upam, da bom lahko nastopil v čim več serijah in če se na mizi stvari poklopijo tudi rezultat pride.

Tilen Bartol: Želim si, da bi daleč letel in ponovno užival pred navijači.

Anže Semenič: Ta vikend si želim samo uživati v skokih, potem bomo pa videli kaj bo to prineslo.

Bor Pavlovčič: Mislim, da sem trenutno najbolje pripravljen v letošnji sezoni, tako da pričakujem nekaj dolgih skokov. Rezultatskih ciljev nimam, ker se mi zdi težko umestiti svoje skoke napram drugim, zagotovo pa imam cilje kaj želim prikazati na tekmah.

Jan Bombek: Pričakujem mirne skoke, upam da bom preletel 200 metrov, kar je tudi moj cilj.

Žak Mogel: Od vikenda pričakujem dolge skoke in pa da bom užival. Upam, da bo padel svetovni rekord, ne vem pa kdo ga bo skočil.

Robert Hrgota: Nadaljevati moramo v tem ritmu kot smo od olimpijade naprej. Če smo v tujini skakali na stopničke se spodobi to nadaljevati na domačem terenu, jih probamo čim več dobiti in pričarati eno lepo Planico. Odkar se je začela korona, od prve odpovedi v Planici že vsi sanjamo, da se stvari vrnejo v normalo. Obljubljajo, da bo letos nek lep praznik tukaj v izteku skakalnice. V teh težkih časih, ki trenutno so, se mi zdi prav, da pridejo ljudje glave spočit v iztek, se pozabavat, odmaknit iz zunanjega sveta in kje lepše kot v Planici.

Deli novico