Naši orli pripravljeni na zadnjo postajo pred Planico

Dober teden pred velikim finalom FIS svetovnega pokala v smučarskih skokih in poletih se je v Planici po izjemnem svetovnem prvenstvu v poletih predstavila naša reprezentanca, ki je strnila vtise po nedavno osvojenih medaljah v Vikersundu in pred novim letalskim vikendom v Oberstdorfu že ta konec tedna.

Letalska zasedba © SloSki

Robert Hrgota bo na polete v Oberstdorf odpeljal Timija Zajca, Petera Prevca, Anžeta Laniška, Domna Prevca, Ceneta Prevca, Lovra Kosa in Žigo Jelarja.

Timi Zajc

O ciljih ne bom govoril. Želja je, da se od prvega skoka naprej ujamem z letalnico in da bom spet cel vikend užival. Morda imajo drugi višja pričakovanja, več govorijo o malem globosu kot jaz. Sem dobro pripravljen, uživati želim v vsakem poletu in potem bomo videli ali mi je letos še kaj naklonjenega ali ne.

Peter Prevc

V Oberstdorf grem lahko pomirjen in sproščen, da sem sposoben leteti daleč. Po drugi strani pa je potrebno ohraniti koncentracijo, saj samo vrhunski, tehnični skok prinese dolg polet. Temperature se že dvigujejo, zato se glava malce že želi odklopiti na pomladni urnik. Zato je potrebno biti še osredotočen na nastope, ki nas čakajo do konca sezone.

Anže Lanišek

Poizkusil bom nadaljevati tam, kjer sem končal v Vikersundu in nadaljevati z dobrimi poleti. Dvakrat sem že bil v Oberstdorfu, do zdaj mi še ni šlo dobro, a tako je bilo tudi drugje na letalnicah do nedavnega. Upam, da je zdaj zapihal boljši in drugačen veter pod mojimi smučmi.

Domen Prevc

Iskreno, kolena skupaj in mirna roka ter ne poklapljaj prehitro. Ne bom kompliciral, se oziral naokrog, na moteče dejavnike. Fokus name, ostale stvari pa bodo že prišle.

Cene Prevc

Vikersund je bil zame uživancija, dobesedno sem tam zaživel. To je bil najboljši vikend v mojem življenju, bilo je res fenomenalno. Upam pa, da ne bo ostal najboljši vikend v mojem življenju. V Oberstdorf grem z lepim treningom na letalnici in upam, da mi tudi tam uspe.

Lovro Kos

Veselim se, da bom lahko preizkusil novo letalnico. Forma ni takšna, kot bi si želel, a če se zberem, bo v redu. Super je, da bom znova lahko letel na letalnici. V Vikersundu smo bili res vsi vrhunski in je bila odločitev za trenerja res težka.

Žiga Jelar

Veselim se končno, da bom spet letel. Nazadnje sem v Planici. Nivo skakanja je dober in upam, da bom to lahko realiziral tudi na letalnici.

Robert Hrgota

Po eni strani gremo v Nemčijo sproščeno, po drugi strani pa želim, da so fantje še naprej tako motivirani, kot so bili za Vikersund, ker se da osvojiti še kar precej stvari, mali kristalni globus v poletih, izboljšati skupno uvrstitev, v pokalu narodov smo 350 točk za tretjim mestom, a tudi to je lahko nek zagon. Ciljev, etap je ostalo še veliko. Pet tekem, pet zmagovalnih odrov. Za vsakega posameznika je tudi to lahko nek cilj. Želja je lahko zelo veliko, zdaj je stvar, da smo z glavo pri stvari in nadaljujemo v tem ritmu, kot smo bili v Vikersundu.

Deli novico