Neja Dvornik 16. v Äreju, Ana Bucik si je z 28. mestom zagotovila veleslalomski finale v Saalbachu

Obe Slovenki na veleslalomu v Äreju sta prišli do novih točk svetovnega pokala. Neja Dvornik je bila 16., Ana Bucik pa 28.

Neja Dvornik je v odlični formi za konec sezone. Foto: Agence Zoom

Znova so se na delo vrnile smučarke v tehničnih disciplinah, ki so se v Äreju na Švedskem pomerile v veleslalomu. V zahtevnih razmerah in močno načeti progi v prvi vožnji je odlično s številko 30 nastopila Neja Dvornik, ki si je priborila 15. izhodišče (+3,07). Zanesljivo si je drugo vožnjo zagotovila tudi Ana Bucik, ki je imela 21. čas prve vožnje. Z veliko prednostjo je vodila Sara Hector iz Švedske.

V drugi vožnji so organizatorji zaradi slabega vremena nekoliko skrajšali progo. Žal se ne progi, ki ni dopuščala napak, ni najbolje znašla Ana Bucik, ki je naredila nekaj manjših napak. Vseeno se je borila do zadnjega in si je zagotovila 28. mesto, s čimer se ji je tudi izšlo, da je v veleslalomskem seštevku zadržala 25. mesto in se uvrstila na finale v Saalbach. Odlično je tudi z drugo progo opravila Neja Dvornik, ki pa je nekaj dragocenega časa izgubila v zadnjih zavojih. V cilj je prišla na četrtem mestu, saj so bile razlike zelo majhne, na koncu pa je zasedla odlično 16. mesto in poskrbela za svoj drugi najboljši veleslalomski rezultat v karieri. Na prvih treh mestih se je vrstni red zamenjal. Do zmage je z izjemno drugo vožnjo iz tretjega mesta prišla Federica Brignone, ki je prehitela domačinko Hector, tretja pa je bila Švicarka Lara Gut-Behrami.

Jutri bo v Äreju še slalom, Bucikovi in Dvornikovi pa se pridruži še Andreja Slokar.

Zvočne izjave (mp3):

Ana Bucik: “Pred sezono so bili cilji zagotovo višji, a po tem, kako je potekala sezona, je bil zagotovo cilj, da pridem na finale. Z današnjim dnevom ne morem biti zadovoljna. Zelo podobno kot na preteklih tekmah. Trudim se, vedno dam vse od sebe, a mi ne uspe povezati celotne vožnje. Vesela sem, da je bilo danes na moji strani nekaj športne sreče. Sedaj se veselim jutrišnjega slaloma. Potrebno bo napasti na vso moč in mogoče potem lahko tudi tam pridem na finale, če se izide za en boljši rezultat. V slalomu se počutim boljše in bomo videli, kako bo.”

Neja Dvornik: “V tekmo sem šla z malce negotovosti. Nisem točno vedela, kako sem pripravljena. Nato sem si rekla, da nimam kaj za izgubiti in sem vse to potisnila na stran. Šla sem v tekmo in se je dobro izteklo. V drugem teku sem spodaj izgubila nekaj časa, a sem lahko zadovoljna, saj sem prikazala nekaj dobrega smučanja. Tudi jutri nimam nič izgubiti. Borila se bom za Saalbach in bom videla, kako bo na koncu izpadlo.”

Mitja Kunc: “Po dolgem premoru je bilo malce težje tekmovati. Glede na slabo zimo in na razmere v Evropi ni bilo mogoče držati tekmovalnega ritma na tekmah nižjega ranga. Rezultati so odraz trenutnega stanja. Cilji so dosti višji. Na koncu z veliko sreče Ana je v finalu, vendar to ni to. Že v prvem teku pristop ni bil pravi. Na tak način na tem nivoju ne gre. V drugem teku velika napaka v spodnjem delu, ki je vzela veliko časa. Smučanje ni bilo na pravem nivoju. Škoda tudi Neje v drugem teku, v spodnjem delu je postila veliko časa.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K