Nejc Štern s 24. mestom poskrbel za slovenski dosežek sezone

Mladi Nejc Štern je v Falunu, na zadnjem sprintu letošnje sezone zablestel s 24. mestom v kvalifikacijah in prebojem v prve izločilne boje v karieri, kjer je nastope končal po hrabrem teku v četrtfinalu.

Nejc Štern, foto: NordicFocus

Nejc Štern je v klasičnem koraku v Falunu na 1,4 km progi v kvalifikacijah imel 24. čas, nato pa je v četrtfinalu začel izjemno hrabro ob Švedu Edvinu Anderju, Švicarju Valeriu Grondu, Kanadčanu Xavierju McKeeverju, Američanu Jamesu Schoonmakerju ter Norvežanu Haavardu Solaasu Taugboelu. Štern je do prvega vzpona tekel kar na čelu skupine, dober je bil tudi v prvem spustu, nato pa so ga tekmeci prehiteli v drugi polovici proge in je končal na 5. mestu v svoji skupini. To je pomenilo končno 24. mesto za dosežek kariere in tudi slovenski dosežek letošnje sezone. Znova je na koncu zmagal Norvežan Johannes Hoesfloet Klaebo pred Fincem Laurijem Vuorinenom in rojakom Haraldom O. Amundsenom. Miha Šimenc in Anže Gros sta obstala v kvalifikacijah.

Izjava po tekmi

Nejc Štern: “Občutki so dobri. Sem kar vesel rezultata, a mislim, da se da še veliko izboljšati. Jutri grem na 10 km razdaljo, štartal bom brez posebnih pričakovanj.”

Jutri in v nedeljo se bo svetovni pokal zaključil s preizkušnjama na razdalji.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK