Nejc Štern v Falunu prvič med trideseterico najboljših

V kvalifikacijah za zadnji sprint letošnje sezone v svetovnem pokalu je v švedskem Falunu zablestel mladi Nejc Štern, ki se je prebil v izločilne boje, prvič v karieri v svojem drugem nastopu med elito, zasedel je 24. mesto.

Nejc Štern, foto: Ana Štern

Kvalifikacije v klasičnem koraku na 1,4 km progi je dobil Norvežan Erik Valnes s časom 2:48,40 pred rojakom Johannesom Hoesflotom Klaebom s 33 stotinkami zaostanka in Fincem Laurijem Vuorinenom s 4,64 sekundami zaostanka. Odličen je bil naš mladi Nejc Štern, ki je po debiju med elito prejšnji teden zdaj vpisal 24. čas z zaostankom 9,40 sekund za Valnesom in je s tem prvič končal med prvo trideseterico v karieri, s tem pa si je tudi zagotovil nastop v izločilnih bojih. Žal sta z njimi na 51. in 76. mestu ostala Miha Šimenc in Anže Gros.

Izločilni boji v Falunu se začnejo ob 15:15 uri, Štern bo tekel v tretji četrtfinalni skupini ob Švedu Tobiasu Angererju, Švicarju Valeriu Grondu, Kanadčanu Zavierju McKeeverju, Američanu Jamesu Schoonmakerju in Norvežanu Haavardu Solaasu Taubboelu.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK