Nika Križnar do prvih stopničk v Sapporu

Na drugi tekmi smučarskih skakalk v japonskem Sapporu je Nika Križnar zablestela s 3. mestom, Nika Prevc pa je z novim 10. mestom obdržala vodstvo v skupni razvrstitvi svetovnega pokala. Zmaga je po zaslugi Juki Ito ostala doma.

Nika Križnar, foto: NordicFocus

Druga tekma svetovnega pokala v Sapporu je potekala v oblačnem vremenu. Po prvi seriji je bila v najboljšem položaju domačinka Juki Ito s 124.5 metri in 112,1 točkami pred Kanadčanko Alexandrio Loutitt, ki je skočila pol metra manj, zbrala pa je 109,9 točk. Na odličnem tretjem mestu je bila Nika Križnar s 123 metri in 109,3 točkami, razlike do petega mesta so bile majhne, skupno le 4,1 točk. Nika Prevc je pristala pri 116 metrih in je s 95,2 točkami zasedala 8. mesto skupaj z Avstrijko Evo Pinkelnig. Ema Klinec si je delila 14. mesto z Avstrijko Marito Kramer, skočili sta 112 metrov in zbrali 88,2 točk. Katra Komar je do novih točk skočila s 25. mestom, pristala je pri 101 metru in zbrala 67,1 točk.

V finalni seriji je Komar skočila 108.5 metrov, s 141,9 točkami pa je zadržala 25. mesto. Napad se ni izšel Klinčevi, ki je s 113 metri in 177,6 točkami prav tako zadržala pozicijo iz prve serije, na koncu je bila torej na 14. mestu. Žal tudi Niki Prevc v finalu ni uspel odličen skok, s 120 metri in 196,3 točkami je izgubila dve mesti in je še drugič v Sapporu zasedla 10. mesto. Za nove stopničke Slovenije pa je s 125.5 metri v finalu poskrbela Nika Križnar, ki je z 218,2 točkami zaostala le za domačinko Juki Ito, ki je zmagala s 129.5 metri in 230,0 točkami pred Nemko Katharino Schmid, ki je v finalu skočila 129.5 metrov in zbrala 224,0 točk.

Zmagovalni oder v Sapporu na drugi tekmi svetovnega pokala, foto: SloSki

Izjave po tekmi

Nika Križnar (MP3): “Super dan je za mano. Res sem vesela, da se mi je poklopilo tudi v Sapporu. V prejšnjih letih vem, da sem tu vedno imela kar nekaj težav, sakakalnica mi ni bila všeč. Mislim, da bom zdaj začela razmišljati malo v drugo smer, da se vse da, če le hočeš, če imaš le voljo. Sem pa tudi vesela, da smo kljub vse kolobociji s samimi dresi in smučmi, ki so nam manjkali se uspeli tako dobro pripraviti na samo tekmo. Vesela sem današnjega dne in upam, da mi uspe tudi v Zau.”

Nika Prevc (MP3): “Danes sem cel dan poskušala popraviti eno in isto napako, a mi to trikrat pač ni uspelo. Sem pa zabeležila še eno zelo v redu uvrstitev. Lahko grem zadovoljna na naslednjo postajo.”

Ema Klinec (MP3): “Danes bi čestitala Niki, super, da se ji je poklopilo spet za stopničke, sploh ker včeraj ni mogla skakati. Mene pa nekaj ne nese. Trenutno čisto ne vem, poizkušam veliko stvar, a trenutno pač ne gre. Upam, da se kmalu vse postavi na svoje mesto.”

Zoran Zupančič (MP3): “Vesel sem, da smo konec s Sapporom. Po vseh predhodnih težavah nam tudi ta skakalnica vsako leto dela kar nekaj težav. Pričakoval sem, da bomo danes šli bolj sproščeno v tekmo, a to se ni zgodilo. Lepo je odskakala Nika Križnar, si tudi zaslužila stopničke. Medtem pa se ostali del ekipe ni znašel tako dobro. Zdaj moramo ostati mirni in iti v Zao. Znamo skakati bolje. Predvsem več pričakujem od rumene majice in od Eme Klinec, ki se še ni znašla oz. sestavila nazaj. To sta dve tekmovalki, ki ciljata veliko višje, medtem ko je 25. mesto za Katro Komar na veliki skakalnici soliden rezultat.!

Svetovni pokal se bo s tremi tekmami prihodnji konec tedna nadaljeval v japonskem Zau.

Uradni rezultati >>

Deli novico