Nika Križnar na 6. mestu le 1,7 točke za stopničkami

Na zadnji tekmi smučark skakalk v japonskem Zau je Nika Križnar zasedla 6. mesto, manj kot dve točki za stopničkami. Odlična je bila tudi Nika Prevc na 8. mestu, točke pa sta osvojili tudi Ema Klinec in Katra Komar. Nova zmaga za vodilno v skupnem seštevku, Avstrijko Evo Pinkelnig.

Nika Križnar © GEPA

Po megleni super ekipni tekmi včeraj, je danes skakalke v Zau pričakalo sneženje, ki je torej pospremilo zadnjo tekmo svetovnega pokala na Japonskem v tej sezoni. Po prvi seriji je vodila Avstrijka Eva Pinkelnig s 96 metri in 115,4 točkami, le 3 desetinke je z 98.5 metri zaostajala Nemka Selina Freitag, tretja je bila Norvežanka Thea Minyan Bjoerseth s 96.5 metri in 112,4 točkami. Četrta je bila še ena Norvešanka, Anna Odine Stroem s 95 metri in 109,9 točkami. Nika Križnar je s 94.5 metri in 108,3 točkami zasedala 5. mesto, Nika Prevc je z pol metra daljšim skokom in s 102,0 točkama zasedala 13. mesto, Ema Klinec je ob podobno skromnih razmerah kot Križnar, skočila 87.5 metrov in je zbrala 96,6 točk na 19. mestu. Katra Komar je do novih točk skočila s 26. mestom in 87 metri ter 89,9 točkami, žal je izven finala ostala Maja Vtič na 35. mestu s 84.5 metri in 81,2 točkami.

V finalni seriji je Komar skočila 88 metrov, skupno 185,0 točk pa je pomenilo končno 22. mesto danes, kar je njen najboljši rezultat v tej sezoni. Ema Klinec je pristala pri 90.5 metrih in je s 197,5 točkami končala na 18. mestu. Nov zelo dober skok je nato uspel Niki Prevc, ki je s 96 metri in 214,8 točkami napredovala na končno 8. mesto, višje v karieri je bila le na Ljubnem in v Lillehammerju, sedma. Niki Križnar je tudi finalni skok uspel zelo dobro, pristala je pri 98 metrih, žal pa je naredila slab doskok, ki ji je odnesel stopničke. Z 218,4 točkami je bila šesta, le 1,7 točke za tretjouvrščeno Stroemovo, ki je zbrala 220,1 točk, v finalu je pristala pri 96.5 metrih. Drugo mesto je zadržala Freitag z 98 metri in 228,8 točkami, zmage pa se je veselila Pinkelnig z 98.5 metri in 230,1 točkami.

Izjave po tekmi

Nika Križnar (MP3): “Japonska je za nami. Če vse skupaj povzamem, morm reči, da sem zadovoljna s Sapporom, saj sem izpolnila svoj cilj in nadgradila najboljši rezultat. Zao mi bo vedno neka uganka, kadarkoli sem tu, mi vedno malo zmanjka za stopničko. Tokrat je bil to podpis, telemark za kar sem sama pri sebi zelo jezna. Glede skokov pa sem lahko zelo zadovoljna, da sem naredila en korak naprej od včerajšnje super ekipne tekme, kjer sem imela zelo veliko težav. S skoki sem zelo zadovoljna, rezultatsko pa bo potrebno pokazati še kaj več.”

Nika Prevc (MP3): “Z današnjim dnem sem zelo zadovoljna, ker sem prvič v tej sezoni pokazala dva zelo dobra skoka brez kakšnih večjih napak, ki bi me stale uvrstitve.”

Zoran Zupančič (MP3): “Če ocenim današnjo tekmo, je v skladu s celotno sezono. Lepi skoki Nike Križnar, žal ponovno brez telemarka, letos je podarila že kar nekaj stopničk, to bo potrebno izpopolniti. Niki Prevc je danes končno uspela biti bolj točna na odskočni mizi, tako da zelo lep rezultat, osmo mesto. Ema Klinec je bila danes brez pravih občutkov in se ji ni izšlo. Lep nastop Katre Komar. Če ocenim celotno Japonsko, smo lahko zadovoljni. V bistvu se nam s takšnim izplenom s te težke turneje še ni uspelo vrniti. Je pa tudi res, da po novem letu nismo imeli možnosti treninga, tako da zdaj odhajamo v Planico, da izpopolnimo telemark.”

Svetovni pokal se bo nadaljeval čez dva tedna v nemškem Hinterzartnu.

Uradni rezultati >>

Deli novico