Nika Križnar s svetovnim rekordom in zmago na olimpijske igre v Peking

Nika Križnar je v Willingenu s 151 metri postavila uradni ženski svetovni rekord in se veselila pete zmage v karieri, druge v tej sezoni!

Nika Križnar je nova ženska svetovna rekorderka v smučarskih skokih © SloSki

Tekma smučarskih skakalk v Willingenu bi se morala začeti ob 10. uri, a se je zaradi neugodnih vremenskih razmer ob 12.30 uri, na štartu pa ni bilo avstrijskih skakalk, saj je Sara Marita Kramer prejela pozitiven rezultat na covid-19. Po dolgem čakanju se je nato za Slovenijo razpletalo sijajno, saj je bila z novim uradnim ženskim svetovnim in seveda tudi državnim rekordom pri 151 metrih najboljša Nika Križnar, ki je zbrala 131,6 točk. Druga je bila Nemka Katharina Althaus s 145 metri in 126,0 točkami, tretja pa Rusinja Aleksandra Kustova s 150 metri in 115,8 točkami.

Na petem mestu je bila Ema Klinec s 126 metri in 96,0 točkami, sledila je Urša Bogataj s 123.5 metri in 91,2 točkami, Jerneja Brecl je bila na 9. mestu s 120.5 metri in 76,2 točkami, Špela Rogelj je zasedala 12. mesto s 115.5 metri ter 64,6 točkami, takoj za njo je bila v konkurenci 23 tekmovalk Nika Prevc s 110.5 metri in 63,0 točkami. Tudi tokrat so organizatorji izpeljali le eno serijo v konkurenci in Slovenija se je veselila še druge zmage v Willingenu v treh dneh, kar je odlična popotnica za olimpijske igre v Pekingu.

To je bila zadnja preizkušnja smučarskih skakalk pred tekmama v Pekingu na olimpijskih igrah prihodnji konec tedna. V soboto bo na sporedu posamična preizkušnja na srednji skakalnici, v ponedeljak pa mešana ekipna tekma.

Izjave po tekmi

Nika Križnar

Super tekma za mano! Še vseeno brez druge serije, a se je izplačalo čakati do ene in edine serije. Z izjemnim skokom sem prišla na prvo mesto. Svetovni rekord, moj osebni rekord in državni rekord. To je bila pika na i in dokaz, da tudi jaz znam leteti in ne samo odskočiti. Še telemark na koncu in res sem zelo, zelo vesela!

Ema Klinec

Tri lepe tekme v Willingenu, kar nekaj dobrih skokov tako da sem zadovoljna in grem vesela naprej v Peking.

Urša Bogataj

Danes mi je uspel kar lep skok. Na mizi je bil dober, v zraku pa imam še kar nekaj rezerv, sploh na večji skakalnici in upam, da se tudi to enkrat naučim.

Zoran Zupančič, glavni trener

Super dan za nami. Druga tekma, tudi če ni bilo, žal, vseh najboljših. Vesel sem, da smo se našli na tako visokih mestih. Češnjica na torti je uradni svetovni rekord, tega smo res veseli. Nika je dokazala, da punce znajo leteti in pri tem narediti še telemark za zmago. Ostale lepe uvrstitve, himna v Nemčiji, lepše je težko!

Deli novico