Nika Prevc na pragu stopničk, na koncu najboljša Urša Bogataj

Po prvi seriji tretje tekme smučarskih skakalk na srednji skakalnici v norveškem Lillehammerju je Nika Prevc zasedala 2. mesto, na koncu pa je bila sedma, pred njo je končala Urša Bogataj na 5. mestu, Nika Križnar je bila osma.

Urša Bogataj © GEPA

Tretja tekma sezone je v norveškem Lillehammerju prinesla prvi doskok na snežno podlago. Na olimpijski napravi je nastopilo pet Slovenk, žal se v finalno serijo ni uspelo prebiti Katri Komar, ki je z 79.5 metri in 84,6 točkami zasedla 38. mesto. Ema Klinec je s 87.5 metri in 103,9 točkami zasedala 21. mesto, preostale tri skakalke pa so bile med najboljšo deseterico. Urša Bogataj je s 95.5 metri in 115,5 točkami zasedala 9. mesto, Nika Križnar je bila zadovoljna po doskoku pri 94 metrih, s 117,9 točkami je bila osma, sijajna druga pa je bila mlada Nika Prevc, ki je doskočila pri 97.5 metrih, zbrala je 127,7 točk. Vodila je Nemka Katharina Althaus z 99 metri in 131,6 točkam, tretja je bila Avstrijka Eva Pinkelnig s 95 metri in 124,3 točkami.

V finalni seriji je Klinčeva skočila 85.5 metrov, 205,5 točk pa je danes zadostovalo za končno 21. mesto. Zelo dober skok je nato zopet uspel Bogatajevi, ki je s 95 metri in 238,0 točkami skočila vse do končnega petega mesta. Križnarjeva je zadržala osmo mesto, pristala je pri 94.5 metrih in je skupno zbrala 235,1 točk. Malce treme je potem zdelalo 17-letno Prevčevo, ki je v finalu pristala pri 88 metrih, z 236,6 točkami pa je izenačila najboljšo uvrstitev v karieri, sedmo mesto. Zmagala je Nemka Althausova s 96.5 metri in 260,1 točkami pred Pinkelnigovo, ki je skočila 97 metrov v finalu in je zbrala 250,2 točk, tretja je bila Sara Marita Kramer z enako daljavo finalne serije in s skupno 242,3 točkami.

Izjave po tekmi

Urša Bogataj (MP3): “Z današnjo tekmo sem zadovoljna, s skoki sem zadovoljna. Škoda doskoka. Glede na stanje, ki je, je bilo danes to super. Moram biti s tem zelo zadovoljna. Stanje je bilo prej slabše.”

Nika Prevc (MP3): “Danes sem prvič imela zelo dobro izhodišče po prvi seriji. Škoda je za drugi skok, sem pa zelo vesela, da vem, da znam kazati dobre skoke. Hkrati pa sem ponovila najboljšo uvrstitev v karieri in tega sem zelo vesela.”

Nika Križnar (MP3): “Z današnjo tekmo sem zadovoljna. Nisem še čisto tam, kjer si najbolj sama želim, a zdi se mi, da glede na včerajšnji trening in kvalifikacijski skok sem naredila en velik napredek. Vem pa, da zmorem še več in upam, da to pokažem že jutri na veliki skakalnici, ki meni leži malenkost bolj.”

Zoran Zupančič (MP3): “Danes smo lahko že bolj veseli. Tri tekmovalke v deseterici. Malenkost smo že tipali stopničke. Vseeno pa žal še malenkost neizkušena, najmlajša Nika Prevc, ki ji ni uspel ta preboj na stopničke, a vseeno danes 7. mesto. 5. mesto Urša Bogataj in 8. mesto Nika Križnar je super ekipni izplen. Imamo štiri močne tekmovalke. Ema Klinec se žal danes ni znašla. Žal tudi Katra Komar ne, ki ji je najboljši nastop uspel v poskusni seriji. Jutri se selimo na veliko skakalnico, mislim, da smo tam lahko še močnejši.”

Jutri se bodo skakalke pomerile še na veliki skakalnici.

Uradni rezultati >>

Deli novico