Nika Prevc po polurnem čakanju na Holmenkollnu do 6. mesta

Skoraj pol ure je po nastopu Eve Pinkelnig morala na svoj skok danes na Holmenkollnu čakati Nika Prevc, ki je nato prikazala zelo dober skok in je zasedla 6. mesto, le dve desetinki za avstrijsko tekmico. Zmagala je Norvežanka Silje Opseth, Ema Klinec je bila 8., Nika Križnar je zasedla 11. mesto.

Nika Prevc, foto: NordicFocus

Le ena serija je bila v težkih vetrovnih razmerah izpeljana na Holmenkollnu za uvodno tekmo letošnje RAW AIR turneje. Trajala je slabi dve uri, zmaga pa je po zaslugi Silje Opseth s 127.5 metri in 109,3 točkami ostala doma. Druga je bila Nemka Katharina Schmid s 121.5 metri in 106,0 točkami, tretja še ena domačinka, Eirin Maria Kvandal s 123 metri in 105,0 točkami. Po polurnem čakanju na svoj skok je Nika Prevc pristala pri 123 metrih in je zbrala 101,5 točk na 6. mestu, le dve desetinki več je na petem mestu imela Eva Pinkelnig s 120 metri, v skupnem seštevku pa je prednost naše skakalke zmanjšala za 5 točk. Ema Klinec je danes zasedla 8. mesto s 117.5 metri in 94,9 točkami, slavljenka Nika Križnar je bila enajsta s 114 metri in 85,5 točkami, Taja Bodlaj pa je zasedla 27. mesto s 105.5 metri in 89,3 točkami.

Izjave po tekmi

Nika Prevc (MP3): “Danes je bila to zelo dolga ena in edina prva serija. Rekla bom, da sem zadovoljna, da sem uspela skočiti, tako kot sem. Upam, da jutri lahko skočim trikrat.”

Ema Klinec (MP3): “Uspelo je, vesela sem skoka na tekmi in rezultata. Sledila sem temu, kar sem rekla, na skakalnici delam tisto kar smo zmenjen. Šla sem na polno in sem zadovoljna. Super, veselim se nadaljevanja, morda še stopnjujem na tej turneji.”

Nika Križnar (MP3): “Z današnjo in tudi včerajšnjo predstavo nisem najbolj zadovoljna. Mislim, da se ne najdem ravno najbolj v počepu, nisem čisto na nogi in potem je težko štartati iz mize in naskočiti. Sem pa veliko delala tudi na sami letni poziciji. Pomemben je prvi del, upam, da ga čim prej osvojim in grem jutri z drugačnimi občutki na skakalnico.”

Zoran Zupančič (MP3): “Izredno težka skakalnica. Danes še res težke razmere. Če ocenim po včerajšnjih kvalifikacijah, ko je Katra za nekaj desetink izpadla, lahko danes ekipno ocenim kot boljše, ni pa tako, kot si želimo. Pohvalil bi za prvi nastop na tej skakalnici Tajo Bodlaj, ki je dobila točke. Boljše tudi Ema Klinec, kot je rekla tudi sama, stopnjuje nastope. Nika Križnar se danes ni znašla. Pri Niki Prevc ste videli sami, da se lahko zgodi še marsikaj do konca. Vesel sem, da je po tej sagi čakanja zdržala in naredila soliden skok. Vemo, da se v takih razmerah marsikaj zgodi tudi s telesom. Bilo je vidno, da je zmrznila, nekaj se je zgodilo tudi s smučino. Imela je izredno slabo hitrost glede na včeraj. Upamo na nekaj več sreče v prihodnjih skokih te turneje.”

Jutri bo v Oslu na sporedu še ena tekma.

Uradni rezultati >>

Deli novico