Nika Prevc s skokom dneva do 2. mesta na Holmenkollnu

Z odličnim finalnim skokom na drugi tekmi norveške RAW AIR turneje je Nika Prevc na Holmenkollnu zaostala le za domačinko Eirin Mario Kvandal in je s tem znova povečala vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala pred danes tretjo Avstrijko Evo Pinkelnig, sijajna četrta je bila Ema Klinec, z 12. mestom je uspeh Slovenk zaokrožila Nika Križnar.

Najbolše tri na drugi tekmi na Holmenkollnu, foto: NordicFocus

Po prvi seriji večerne tekma nad Oslom je bila v najboljšem polžaju izkušena Nemka Katharina Schmid s 122.5 metri in 115,6 točkami pred domačinko Eirin Mario Kvandal s 125.5 metri in 115,5 točkami ter Emo Klinec s 124 metri in 114,7 točkami. Nika Prevc je bila šesta s 122 metri in 109,8 točkami, Nika Križnar pa 11. s 116 metri in 99,7 točkami, žal je brez finalne serije ostala Katra Komar.

Nika Prevc, foto: NordicFocus

V finalu je bila Križnar znova razočarana po doskoku pri 118 metrih, z 202,4 točkami je danes končala na 12. mestu. Super skok pa je nato uspel Prevc, ki je pristala pri 127.5 metrih, 240,0 točk pa je bil velik izziv za preostale skakalke na vrhu. Kmalu je za njo zaostala tudi Eva Pinkelnig, četrta po prvi seriji, v finalu je skočila 123 metrov in je z 231,4 točkami končala na 3. mestu. Žal je za obema omenjenima zaostala tudi Klinec, ki je s 120.5 metri in 225,3 točkami končala tik pod zmagovalnim odrom na četrtem mestu. Našo šampionko na vrhu je premagala le Kvandal s 125 metri in 242,2 točkami za drugo zmago v karieri. Schmid je naredila napako in je pristala pri 117 metrih, z 222,4 točkami pa je končala na šestem mestu.

Z desetimi stopničkami v tej sezoni je Nika Prevc pred zadnjimi petmimi tekmami sezone prednost v skupnem seštevku povečala na 189 točk pred Evo Pinkelnig.

Izjave po tekmi

Nika Prevc (MP3): “Prvo prizorišče, Oslo, zapuščam zadovoljna ravno zaradi zadnjega skoka, ki mi je dal veliko veselja in motivacije za naprej.”

Ema Klinec (MP3): “Tole je bilo spet bolj za dušo danes. Po slabših kvalifikacijah sem se zbrala na nalogo in odskakala super. Sploh prvi skok je bil zelo lep, po dolem času me je v drugem delu lepo obrnilo čez. V drugem pa sem šla bolj sigurno, saj vem, da nisem v res pravi formi, da bi v vsakem skoku lahko tvegala. Zadovoljna sem z izplenom in si želim nadaljevati v tej smeri.”

Nika Križnar (MP3): “S skoki danes nisem najbolj zadovoljna, nekako se nisem našla v počepu. Sem pa lahko zadovoljna z današnjim kvalifikacijskim skokom. Od tam lahko štartam in delam naprej za Trondheim. Današnjo tekmo bom pozabila, šla naprej in uživala.”

Zoran Zupančič (MP3): “Drugi dan na Holmenkollnu. Dopoldne je Nika Križnar zelo poskakala v kvalifikacijah, izgubili pa smo Tajo Bodlaj. Popoldne je bilo na tekmi znova imeti nekaj sreče z vremenskimi razmerami. Nika Križnar se ni znašla kot v kvalifikacijah, Ema Klinec lepo stopnjuje nastope, približuje se Vikersundu, upam, da bo tam prava. Katra Komar se ni znašla na tej napravi v celem vikendu. Bi pa čestital Niki Prevc za zmago na današnji tekmi, ki je bila ukradena s strani žirije. Žal to moram reči, saj to ni več vodenje tekmovanja. To se ni zgodilo enkrat, ampak se to kar dogaja. Upam, da se te stvari uredijo. Žal, je tako, da lahko počnejo z nami kar hočejo.”

Svetovni pokal se bo nadaljeval sredi tedna v Trondheimu.

Uradni rezultati >>

Deli novico