Nika Prevc tudi v Garmischu nerešljiva uganka za konkurenco

Na novem prizorišču ženskih tekem svetovnega pokala v nemškem Garmisch-Partenkirchnu je Nika Prevc zanesljivo drugič zapored ugnala vso svetovno konkurenco! Tik za prvo deseterico je končala Ema Klinec, med petnajst tudi Nika Križnar.

Najboljše tri v Garmisch-Partenkirchnu, foto: NordicFocus

V prvi seriji premierne tekme dveh večerov na novem prizorišču za skakalke v nemškem Garmisch-Partenkirchnu je nastopilo pet Slovenk, saj je Katra Komar izpadla v kvalifikacijah. Žal je po prvi seriji izpadla še Taja Bodlaj s 112.5 metri in 88,8 točkami, finale ji je ušlo za dve točki. Ajda Košnjek je zasedla 27. mesto s 118.5 metri in 97,1 točkami, obolela Nika Križnar je bila 21. s 120.5 metri in 102,3 točkami. Sijajno je kot predzadnja naša v prvi seriji skočila zmagovalka Engelberga in državna prvakinja Nika Prevc. s 133 metri in 135,2 točkami je bila znova nedosegljiva za vse! Ema Klinec je za njo pristala pri 119 metrih in je s 109,5 točkami zasedala 13. mesto po prvem skoku. Druga je bila Norvežanka Eirin Maria Kvandal s 126.5 metri in 127,6 točkami, tretja pa lanska zmagovalka svetovnega pokala in letošnja debitantka, Avstrijka Eva Pinkelnig s 129.5 metri in 126,9 točkami.

Nika Prevc na ramenih Nike Križnar in Eme Klinec, foto: NordicFocus

V finalni seriji je Košnjek za dve mesti popravila uvrstitev, s 119 metri in 198,2 točkami je končala na 25. mestu. Smejalo se je Križnarjevi, ki je pridobila največ med vsemi, sedem mest, s 123.5 metri in 217,1 točkami je zasedla 14. mesto. Dve mesti je pridobila tudi Klinčeva s 124.5 metri in 223,6 točkami, kar je bilo dovolj za 11. mesto danes. Na zmagovalni oder je s četrtega mesta skočila Kanadčanka Abigail Strate s 130.5 metri v finalu in z 247,4 točkami, odlično pa je nato poletela Kvandal, kar 132.5 metrov in 254,5 točk je bil nov izziv za najboljšo ta čas. A brez težav se je s tem spoprijela Nika Prevc, ki je pristala pri 130 metrih in zmagala z 267,4 točkami oz. s kar 12,9 točkami naskoka pred konkurenco! Drugič zapored! Nika Prevc je z novo zmago skočila na drugo mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Nika Prevc, foto: NordicFocus

Izjave po tekmi

Nika Prevc (MP3): “Vesela in zadovoljna sem, da mi je na treningu uspelo prikazati dobre skoke iz treningov. Zdaj pa upam, da mi bo to uspelo pokazati še na naslednji postaji.”

Ema Klinec (MP3): “Tekma je bila zelo lepa, jaz pa danes nisem ravno najbolje poskakala. Sem pa vesela, ker sem v drugi seriji naredila eno zelo veliko spremembo. Za to je potrebnega kar nekaj poguma. Uspelo mi je, ena kljukica je, eno moram še narediti in komaj čakam Oberstdorf.”

Nika Križnar (MP3): “Lahko sem malo bolj razočarana kot drugi del ekipe, ni se mi izšlo, kot sem si sama želela. S tem se je potrebno čim prej sprijazniti in s tem mestom iti naprej. Sem pa zelo vesela za Niko, kapo dol! Le tako naprej, naj napreduje še naprej!”

Zoran Zupančič (MP3): “Ponovno zmaga Nike Prevc, vse čestitke za to! Veseli smo. Res je, da ekipno nismo nastopili perfektno, imeli smo kar nekaj težave s smučine. Prisotne je bilo nekaj napetosti in velikih pričakovanj, vendar so se skoki stopnjevali skozi tekmo. Z dobro popotnico gremo v Oberstdorf, ostati moramo mirni, delati naprej kot delamo in verjamem, da bodo tudi druge punce priključile.”

Druga tekma turneje skakalke čaka na novoletni dan v Oberstdorfu.

Uradni rezultati >>

Deli novico