Nika Prevc tudi v rumenem deklasirala konkurentke, Nika Križnar tretja

S prvim Nike Prevc in tretjim mestom Nike Križnar se slovenska reprezentanca vrača v domovino z druge tekme svetovnega pokala v Beljaku. Družbo na zmagovalnem odru je našima tekmovalkama delala domačinka Eva Pinkelnig.

Zmagovalni oder v Beljaku, Eva Pinkelnig, Nika Prevc in Nika Križnar, foto: NordicFocus

Nika Prevc je prvič v karieri skakala v rumeni majici vodilne v svetovnem pokalu in že v prvi seriji je znova skočila odlično. Z nižjega zaletišča in v slabih razmerah je skočila 94.5 metrov in zbrala 134,5 točk, kar je bilo kar 12,1 točk več od drugouvrščene Eve Pinkelnig, ki je skočila enako daleč z višjega zaletišča, zbrala pa je torej 122,4 točk. Tretja je bila s 95 metri Japonka Juki Ito, zbrala je 119,9 točk. Le tri desetinke manj je na četrtem mestu z 91.5 metri zbrala Nika Križnar. Na 23. mestu je bila Ema Klinec s 86 metri in 101,3 točkami, na 30. Katra Komar z 81 metri in 96,2 točkami. Žal je brez finala ostala Ajda Košnjek z 77.5 metri in 88,4 točkami na 36. mestu. 

Nika Prevc, foto: NordicFocus

S 86.5 metri in 210,6 točkami je Komar v finalni seriji pridobila nekaj mest in je drugo tekmo v Beljaku končala na 23. mestu. Boljši je bil tudi skok Klinčeve, ki je pristala pri 88 metrih, z 213,0 točkami pa se je prebila do končnega 21. mesta. Fantastično pa sta nato skočili najboljši naši. Križnar je pristala pri 94 metrih in je z 251,8 točkami napadla zmagovalni oder, Ito je zaostala za njo in prve stopničke po več kot letu dni so bile tu! Na koncu jo je Pinkelnig prehitela z 91.5 metri za 3,5 točk, konkurenco pa je še drugič deklasirala Nika Prevc. S 95 metri je bila najboljša tudi v finalu, zbrala pa je še več točk kot včeraj, 275,6.

Slovenska ekipa v Beljaku, foto: NordicFocus

Izjave po tekmi

Nika Prevc (MP3): “Zelo sem zadovoljna z vsemi tekmovanji ta teden in s konstantnostjo skokov. Zdaj imam prvi cilj to nadaljevati.”

Nika Križnar (MP3): “Res sem vesela in ponosna na mene in seveda tudi na Niko. Ne vem, kje naj začnem. Res sem vesela, da mi je uspelo sestaviti dva zelo lepa skoka, mogoče dva najlepša trenutno v tej sezoni. Upam, da bom nadaljevala s takimi občutki, s takimi skoki. Zdaj pa naprej za dva tedna na Japonsko.”

Zoran Zupančič (MP3): “Tudi druga tekma v Beljaku je šla približno po naših načrtih. Ponovno zmaga in dominanca Nike Prevc in še ene stopničke z Niko Križnar. Res sem vesel, da ji je po vseh teh težavah v zadnjem obdobju uspelo zborbati te stopničke. S tem smo zadovoljni, medtem ko vemo, da so ostale tekmovalke malenkost grešile. Katra Komar prvi skok predvsem v veliki želji, ko je želela ponoviti včerajšnje skoke in je še bolj napadla. Ema Klinec se trenutno trudi, skoki pa morajo biti sproščeni. Turneja je bila težka, zdaj gremo pa domov na tri dni počitka. Dva dni imamo časa, da nekaj postorimo pred odhodom na Japonsko.”

Svetovni pokal se bo prihodnji konec tedna nadaljeval v japonskem Sapporu na veliki skakalnici.

Uradni rezultati >>

Deli novico