Nika Prevc zmagovalka turneje dveh večerov

S 5. mestom na novoletni tekmi v Oberstdorfu je Nika Prevc postala skupna zmagovalka novoustanovljene turneje dveh večerov! Uspeh sta danes v Oberstdorfu dopolnili Ema Klinec na 7. in Nika Križnar na 14. mestu, zmagala je Avstrijka Eva Pinkelnig.

Najboljše tri na turneji dveh večerov, foto: NordicFocus

Na drugi tekmi turneje dveh večerov je nastopilo vseh šest naših skakalk, žal pa se trem nato ni uspelo uvrstiti v finalno serijo. Katra Komar je zasedla 34. mesto s 106.5 metri in 90,7 točkami, Ajda Košnjek je bila mesto za njo s 102.5 metroma in 84,1 točkami, Taja Bodlaj pa 37. s 100.5 metri in 80,8 točkami. Najboljša naša je bila Nika Prevc na 6. mestu s 126.5 metri in 128,6 točkami, takoj za njo je bila Nika Križnar s 125.5 metri in 126,4 točkami, Ema Klinec je bila na 14. mestu s 122.5 metri in 118,3 točkami. Vodila je Avstrijka Jacqueline Seifriedsberger s 129.5 metri in 137,4 točkami pred Kanadčanko Alexandrio Loutitt s 133.5 metri in 136,5 točkami, tretja je bila Norvežanka Eirin Maria Kvandal s 131.5 metri in 135,5 točkami. 

Slovenska ekipa po zmagi na turneji dveh večerov, foto: NordicFocus

V finalni seriji je odlično skočila Ema Klinec, 128.5 metrov, z 257,0 točkami pa se je povzpela vse do 7. mesta. Razočarana je bila Nika Križnar po doskoku pri 116 metrih, z 237,9 točkami je padla na 14. mesto. Prevc je v finalu doskočila pri 125 metrih, z 260,3 točkami pa je pristala na 5. mestu, kar je bilo na koncu dovolj za skupno zmago na turneji dveh večerov! Do zmage je skočila Avstrijka Eva Pinkelnig s 129 metri in 272,1 točkami pred Strate, ki je skočila pol metra manj in je zbrala 269,4 točk, tretje mesto sta si razdelili Kvandal in Seifriedsberger z 261,6 točkami.

Nika Prevc, foto: NordicFocus

Izjave po tekmi

Nika Prevc (MP3): “Po malo zmedenem dnevu in težavah z zbranostjo sem zelo vesela, da sem še vseeno pokazala dva dovolj dobra skoka, ki sta bila dovolj za skupno zmago.”

Ema Klinec (MP3): “Nisem ravno najbolj skakala na turneji, slabo pa tudi ni bilo. Malo sem se lovila. V Oberstdorf sem prišla z določeno nalogo in sem jo uspešno opravila. Zadnji skok je bil z mize zelo lep. Zelo vesela grem zdaj naprej. Zadovoljna sem kar se tiče skokov, ne pa toliko rezultatsko kar se tiče turneje.”

Nika Križnar (MP3): “Zadnja tekma ni šla po mojih željah. Tudi z napak se učimo. Težje je sprejeti, če ti gre dobro v kvalifikacijah in na uradnem treningu in potem na tekmi ne kot pa obratno. Za naprej se bo potrebno bolj zbrati. Naslednja tekma je na tako rekoč domačem prizorišču, Beljak imam rada in upam, da bom tam uživala.”

Zoran Zupančič (MP3): “Prva turneja dveh večerov je za nami, dobili smo skupno zmago. Vesel sem, da si je Nika Prevc v Garmischu priskakala dovolj prednosti, da je bilo na koncu dovolj. To je bila tudi edina lovorika, ki jo kot ekipa še nimamo v svoji zbirki. Upamo, da se zgodi še kdaj. Če ocenim tekmovanje, je bilo težko. Žirija je bila konzervativna. Nizek zalet. Spremenljive razmere od vzgonskega vetra do 20 točk pribitka in seveda nizko zaletišče naredi ogromne razlike. Sami skoki niso bili na visokem nivoju kot na prejšnjih dveh prizoriščih. Kot ekipa moramo malo stopiti na gas.”

Naslednja tekma skakalke čaka že čez dva dni v avstrijskem Beljaku.

Uradni rezultati >>

Deli novico