Nov odličen slalomski nastop za Ano Bucik in Nejo Dvornik

Ana Bucik in Neja Dvornik sta odlično nastopili na slalomu v Killingtonu. Bucikova je bila z majhnim zaostankom na izvrstnem sedmem mestu, Neja Dvornik je bila 19.

Ana Bucik je tudi tokrat dokazala da spada v slalomski vrh. Foto: Gepa

Ana Bucik je tokrat v elitni slalomski sedmerici nastopila s številko šest. V prvi vožnji sicer ni našla pravega ritma na zahtevnem ameriškem snegu in je v cilj prišla z zaostankom natanko sekunde za domačinko Mikaelo Shiffrin. Čeprav je v cilju zasedla šesto mesto, jo je do konca prve vožnje prehitela le še ena smučarka in Ana Bucik je imela na sedmem mestu odlično izhodišče za napad v drugo. Zelo dobro je s številko 29 nastopila tudi Neja Dvornik, ki se je z zaostankom +2,50 brez težav znova uvrstila v drugo vožnjo. 

Dvornikova je v drugo napadla iz 19. mesta, to mesto pa je tudi zadržala. Njen končni zaostanek pa je znašal +1,74. Enako kot Dvornikova je mesto po prvi vožnji zadržala tudi Ana Bucik, ki je tako s sedmim mestom vnovič potrdila, da spada v sam slalomski vrh. Do več sprememb je prišlo na samem vrhu, kjer sta si zmago razdelili Anna Swenn Larsson iz Švedske in Wendy Holdener iz Švice. Tretja je bila Katharina Truppe iz Avstrije, ki je za zmagovalkama zaostala 22 stotink sekunde. Mikaela Shiffrin je padla na peto mesto.

Neja Dvornik je tudi tokrat prišla do točk. Foto: Gepa

Zvočne izjave (mp3):

Ana Bucik: “Danes je bila zelo zanimiva tekma. V prvem teku je bilo enostavno za smučati. Imela sem občutek da dovolj napadam, a bi se dalo še precej bolj, kar so pokazale ostale punce. V drugem teku mislim, da sem se kar dobro borila, res ni bilo enostavno. Na koncu je nekaterim uspela boljša vožnja, a tudi moja ni bila slaba. Nekako sem lahko zadovoljna, vidim, da sem blizu, a vedno nekaj malega zmanjka. Na naslednjih tekmah bo treba še nekaj dodati.”

Neja Dvornik: “Čeprav je bilo danes na momente res težko smučati in je bila prava borba, sem z 19. mestom izredno zadovoljna. Nasplošno je bil november tekmovalno zelo uspešen, sploh v slalomu. Tako da grem zadovoljna domov.”

Sergej Poljšak: “Kar se današnjega rezultata tiče lahko rečem, da je Ana dosegla en zelo lep rezultat. Škoda le malce bolj zadržanega prvega teka, kjer bi svojo startno številko lahko bolje izkoristila. Drugi tek pa je bil glede na težke pogoje zelo dober. Neja je v prvem teku nastopila solidno, v drugem pa je odlično izkoristila številko in tekmo končala na 19. mestu. Soliden dan za obe smučarki.”

Uradni rezultati  >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K