Nova priložnost za začetek moške sezone in prve tekme v Zermatt-Cervinii

Pred najboljšimi smučarji na svetu je tretji tekmovalni konec tedna v sezoni 2023/24. V moški konkurenci smučarji upajo, da bodo uspešno izpeljali prvo tekmo sezone – slalom v Gurglu. Ženske pa upajo, da jim bo prizaneslo vreme v Zermatt-Cervinii, kjer sta predvidena dva smuka.

Vreme kroji izpeljavo tudi ženskega programa v Zermatt-Cervinii, kjer je Ilka Štuhec v ožjem krogu favoritinj. Foto: Agence Zoom

Pod slikovitim Matterhornom, na meji med Švico in Italijo, sta ta teden predvidena dva ženska smuka za svetovni pokal. Organizatorji si obetajo, da bodo po številnih neuspehih v lanski sezoni in v preteklem tednu, le izpeljali prvo tekmo za svetovni pokal na novi progi, ki je primerna za moške in ženske. Če bo vreme sodelovalo, bodo velike časti deležne ženske, v zgodovino pa si želi zapisati tudi slovenska šampionka Ilka Štuhec, ki bo edina slovenska predstavnica na sobotnem in nedeljskem startu, a spada med favoritinje. Kako dobro je Mariborčanka pripravljena na novo sezono na žalost še ne ve, saj je danes premočan veter poskrbel za odpoved prvega uradnega treninga na progi.

Začetek sezone pa v soboto pričakujejo tudi slalomisti, ki se bodo merili v Gurglu v Avstriji. Slovenija bo imela v ognju dva smučarja, za visoka mesta se bosta borila Štefan Hadalin in Tijan Marovt.

Spored Zermatt-Cervinia >>

Spored Gurgl >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K