Nova uvrstitev med deseterico za Emo Volavšek

Avstrijski Seefeld gosti naslednje tekme svetovnega pokala tako v ženski kot v moški konkurenci. Slednje čaka t. i. “trojček” tekem, medtem ko bodo kombinatorke tekmovale še jutri. Danes je Ema Volavšek zasedla 10. mesto, Gašper Brecl pa je na 7,5 km preizkušnji končal na 46. mestu.

Ema Volavšek © GEPA

V Seefeldu so prve s tekmovanjem opravile kombinatorke. Ema Volavšek je imela 13. rezultat po skokih in 1:43 zaostanka za vodilno Norvežanko Gydo Westvold Hansen, medtem ko je Silva Verbič na 24. mestu zaostajala dobre štiri minute. Na 5 km progi je Volavšek imela 9. čas teka, kar jo je pripeljalo na končno 10. mesto z zaostankom 1:59,3 za zmagovalko Westvold Hansen. Drugo mesto je osvojila Nemka Nathalie Armbruster s 25,7 sekundami zaostanka, na tretje pa se je z enajstega mesta po skokih prebila še ena Norvežanka, Ida Marie Hagen, ki je zaostala 56,4 sekund. Verbič je končala na 24. mestu slabimi petimi minutami in pol zaostanka za zmagovalko.

Kombinatorci so se danes pomerili na 7,5 km razdalji, jutri bodo tekli na 10 km progi, v nedeljo pa še na 12,5 km preizkušnji na jubilejnem 10. trojčku tekem v Seefeltu. Gašper Brecl je po skakalnem delu tekme zasedal 24. mesto z zaostankom 1:43 za vodilnim Japoncem, Rjoto Jamamotom. Na 7,5 km progi je v zgoščeni konkurenci izgubljal mesta in je v cilj prišel na 46. mestu z zaostankom treh minut za Jensom Luraasom Oftebrojem, ki je bil osmi po skokih. Drugi je bil Avstrijec Johannes Lamparter z 8,1 sekundami zaostanka, tretji pa Nemec Julian Schmid s 14,1 sekundami zaostanka.

Jutri kombinatorke čaka še druga posamična preizkušnja, kombinatorce pa torej drugi del trojčka tekem.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO