Odličen ekipni uspeh Slovencev v Hochfilznu

Slovenski biatlonci so odlično začeli nastope v avstrijskem Hochfilznu. V sprintu so vsi štirje biatlonci prišli med dobitnike točk. Jakov Fak, Lovro Planko, Toni Vidmar in Miha Dovžan so se zvrstili med 22. in 37. mestom. Zmagal je Norvežan Tarjei Boe.

Jakov Fak je bil najboljši od štirih Slovencev. Foto: NordicFocus

Na startu drugega sprinta sezone je bil prvič Jakov Fak, ki je nastopil kljub temu, da se še vedno ni počutil najbolje. To se je malenkost pokazalo na progi, kjer je Fak sicer začel zelo hitro, a je nato žal malce popustil. Na strelišču je bil prepričljiv, tako kot vedno. Pripetila se mu je sicer ena napaka leže, na koncu pa je bil z zaostankom + 1:27,6 22., kar je bila najboljša slovenska uvrstitev danes. Štiri sekunde za Fakom je na 24. mestu zaostal Toni Vidmar, ki je bil tokrat najhitrejši slovenski biatlonec na progi, a je moral v dva kazenska kroga (1,1). Prav tako je dvakrat zgrešil Lovro Planko, le da je on obe napaki storil na drugem postanku. Vseeno je Planko nadaljeval letošnjo tradicijo osvajanja točk in je bil 32. Njegovo izhodišče za zasledovalno tekmo je + 1:50,5. Zelo dober je bil tudi zadnji Slovenec Miha Dovžan, ki je potrdil odlično slovensko formo. Moral je v en kazenski krog stoje in zasedel končno 37. mesto.

Najboljši danes niso delali napak na strelišču. Najbolje pa je vse skupaj opravil Norvežan Tarjei Boe, ki je z vsemi desetimi zadetimi streli za pet sekund prehitel rojaka Sturlo Holma Laegreida. Tretji Sebastien Samuelson je zaostal še pet sekund več, je pa Šved moral v en kazenski krog.

Zvočne izjave (mp3)

Jakov Fak: “Predvideval sem, da se na progi ne bom počutil najboljše. Vseeno sem poskusil izvleči iz sebe najboljše. Žal je bil na streljanju leže en zgrešen strel, čeprav sem se poskušal zbrati in oddelati, kakor dobro se je dalo. Na progi sem imel vzpone in padce. Imel sem dve krizi, ki pa sem jih poskušal prebroditi.”

Toni Vidmar: “S svojim nastopom nisem zadovoljen, saj 80-odstotni strelski nastop ni zadovoljiv. Za zdaj ne razmišljam o tem, da sem najbolje uvrščen Slovenec v svetovnem pokalu. Pomembno je, da grem iz tekmo v tekmo in prikažem svoje najboljše nastope, potem pa bom tudi sam zadovoljen.”

Lovro Planko: “Četrtič zaporedoma v točkah svetovnega pokala je lep dosežek, a bi si želel tudi, da kdaj poberem tudi nekaj več točk naenkrat, ne da pobiram le malo po malo. Danes zelo soliden tekaški nastop, na žalost pa so se mi na streljanju stoje zatresle noge in sta šla dva strela mimo. Vseeno je to nastop s katerim sem lahko zadovoljen.”

Miha Dovžan: “Prva naloga danes je bila, da popravim sprinterski nastop iz Östersunda in to mi je uspelo. Strelsko veliko boljše kot na prejšnjih tekmah. Tekaško sem dva kroga zelo trpel, a je potrebno to prebiti, da bo šlo lahko še boljše.”

Ricco Groß: “Danes sem srečen trener. Vsi tekmovalci v točkah, kar je zelo dober nastop. Imeli smo pa boljši nastop na progi, kot strelišču. Tekmovalci so tam delali napake, tako da je bilo zagotovo možno danes še več. Vseeno pa smo zelo pozitivni pred zasledovalno tekmo in tudi štafeto.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.I. TANDREVOLD719
2.J. BRAISAZ-BOUCHET689
3.L. VITTOZZI671
17.A. LAMPIC249
56.P. KLEMENCIC42
77.L. REPINC7
1.J. BOE806
2.J. DALE-SKJEVDAL714
3.T. BOE708
26.J. FAK185
36.L. PLANKO92
41.A. VIDMAR64
48.M. DOVZAN43
85.M. REPNIK3