Anamarija Lampič v Lahtiju odlična tudi na razdalji

Preizkušnji v sprintu v prosti tehniki je v Lahtiju v nedeljo sledila tekma na razdalji v klasičnem koraku s posamičnim štartom. Anamarija Lampič je bila odlična.

Anamarija Lampič © GEPA

Po petem mestu na sobotnem sprintu je Anamarija Lampič znova prikazala zelo dobro predstavo. Na 10 km razdalji je začela s 23. časom na 1,1 km, že po 3,7 km pa je imela 16. čas. Na polovici proge je za Norvežanko Therese Johaug zaostajala 46,7 sekund na 16. mestu. Dobra dva kilometra pred ciljem je bila še naprej na 16. mestu, le 2,4 sekundi za Švedinjo Frido Karlsson. Nato je sledil znova zelo dober zaključek naše tekmovalke in v cilju je postavila končni 15. čas, 1:30,9 minute za zmagovalko Johaugovo. Druga je bila Rusinja Natalija Neprjajeva z 1,2 sekunde zaostanka, tretja pa Finka Krista Parmakoski s 16,5 sekundami zaostanka. Le šest tekmovalk je zaostalo manj kot minuto, Karlssonova pa je na koncu za Lampičevo zaostala 1,9 sekunde.

Moško preizkušnjo na 15 km je dobil Finec Ilvo Niskanen, Miha Šimenc je zasedel 45. mesto z manj kot tremi minutami zaostanka, Miha Ličef pa je končal na na 58. mestu z dobrimi tremi minutami zaostanka za zmagovalcem.

Izjava po tekmi

Anamarija Lampič (MP3): “Mislim, da sem danes res nastopila sproščeno, brez pritiskov, ki jih sicer že tako nimam. Res sem cel vikend uživala, čeprav se pri tem nisem najbolje počutila. Sem nazaj v tekmah, to sem potrebovala in gremo naprej.”

Svetovni pokal se bo prihodnji teden nadaljeval v norveškem Drammnu. 

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK