SP: Odlična forma naših orlov na prvem treningu v Planici

Smučarji skakalci so opravili s prvim uradnim treningom pred kvalifikacijami na srednji napravi na 43. svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v Planici. Naši orli so prikazali odlično formo, Anže Lanišek in Timi Zajc sta bila najboljša v prvi in drugi seriji treninga.

Timi Zajc © BoBo

V prvi seriji uradnega treninga je bil najboljši med vsemi Lanišek z 98 metri, Kos je imel s pol metra daljšim skokom 5. oceno, Zajc šesto s 96.5 metri, Peter z 98 metri osmo, Jelar s 97.5 metri 16. oceno serije, Domen pa s 95.5 metri 23. oceno serije. V drugi seriji je bil najboljši Zajc s 103.5 metri pred Laniškom, ki je skočil 100 metrov, Jelar je s 93 metri imel 8. oceno, Kos s 97.5 metri 10. oceno, Peter s 96 metri 13. in Domen z 89 metri 48. oceno serije. V zadnji seriji Lanišek ni skakal, najboljši pa je bil Granerud s 100.5 metri, Zajc je imel 3. oceno z 99 metri, Kos s 95 metri šesto oceno, Peter 14. oceno s 94.5 metri, Domen s 93.5 metri 29. oceno in Jelar z 91 metri 33. oceno serije.

Robert Hrgota je po uradnem treningu določil ekipo za kvalifikacije jutri, slovenske barve bodo zastopali Anže Lanišek, Timi Zajc, Žiga Jelar in Lovro Kos.

Anže Lanišek © B0Bo

Izjave po treningu

Anže Lanišek: Danes sem prikazal tiste prave skoke. Že pri prvem sem se odlično počutil v počepu. Sem zelo zadovoljen. Veselim se kvalifikacij, je pa potrebno prihraniti energijo, da bo v soboto vse tako, kot mora biti.

Žiga Jelar: Današnji dan sem si vzel za test opreme. Testiral sem dva dresa in nove smuči, saj zaradi nastopa v Rašnovu, prej nisem utegnil.

Timi Zajc: Malo sem se lovil, saj sem bil celoten teden brez skokov, sem pa uspel narediti tri solidne skoke. Še posebej drugi je bil zelo lep, manjša napaka, se mi je pa vseeno vse lepo izšlo, saj so bile razmere v zraku dobre.

Robert Hrgota: Odločitev ni bila lahka, mogoče celo najtežja do sedaj. Nivo skakanja vseh šestih je bil zelo visok. Žal je bila odločitev ob današnjih rezultatih res težka, na žalost pa sta Peter in Domen Prevc ostala brez tekme.

Kvalifikacije bodo na sporedu ob 17.45 uri.

Fotogalerija >>

Uradni rezultati >>

Deli novico