Odstop Ani Bucik preprečil odlično uvrstitev v Kranjski Gori

Organizatorji jubilejne 60. Zlate lisice so se v Kranjski Gori izkazali ter pripravili odlično progo v težkih razmerah. Žal praznika alpskega smučanja ni uspelo polepšati slovenskim lisičkam, ki so na veleslalomu ostale brez točk.

Ana Bucik je nakazala dvig forme, a žal odstopila. Foto: Agence Zoom

Ana Bucik je v prvi vožnji priklicala dobre občutke iz tekmovanj ter prikazala eno svojih boljših veleslalomskih voženj v zadnjem času. V težkih razmerah je dosegla 19. čas prvega teka, za vodilno Petro Vlhovo pa je zaostala manj kot dve sekundi. Žal si je Bucik edina priborila drugo vožnjo na domačih tleh, saj so bile Neja Dvornik, Andreja Slokar in Nika Tomšič žal nekoliko prepočasne. Slokar je bila 52., Dvornik 54. in Tomšič 58.

Ana Bucik je v finalu poskusila izkoristiti dobro izhodišče in je napadla na vso moč. Prikazala je nekaj izjemnih zavojev, nato pa žal zdrsnila in odstopila. Lansko zmago je na podkorenski strmini ubranila Kanadčanka Valerie Grenier, ki je napadla iz četrtega mesta. Druga je bil Lara Gut-Behrami iz Švice, tretja pa Federica Brignone. Vlohova je zdrsnila na četrto mesto.

Izjave po tekmi (mp3):

Ana Bucik: “Sem precej razočarana. Postavitev je bila zelo naravnost. Le za trenutek sem se nagnila malce na notri na zgornjo smučko in zdrsnila. Ta sneg te zelo hitro kaznuje in žal sem naredila napako. To danes bo treba pozabiti in vzeti le dobre občutke, ki jih je bilo kar nekaj.”

Andreja Slokar: “Proga pri moji številki je bila solidna in je dopuščala preboj v finale. Treba je bilo smučati zelo samozavestno, kar ni uspelo veliko puncam z visoko številko. Moja vožnja nekako moj tipičen veleslalom. Z veleslalomom sem imela težave še pred poškodbo, nikoli nisem bila samozavestna v primerjavi s slalomom in to se mi pozna še zdej. Verjetno se pozna tudi to, da sem vedno poškodovala v veleslalomu in bom potrebovala še nekaj časa, da vse predelam, predvsem pa rabim še veliko tekem. Za jutri nimam posebnih želja, predvsem si želim smučati dobro. Nekako mi letos manjka nekaj samozavesti, kar se mi po taki odsotnosti zdi normalno. Nočem si delati nekih utvar, v tem trenutku še nisem sposobna visokih rezultatov. Želim se le podati samozavestno na start in čim manj komplicirati.”

Neja Dvornik: “Današnji dan je bil izziv za mene. Nisem našla pravih občutkov, nisem našla prave linije, ki bi bila dovolj hitra, da bi se prebila v drugi tek. Iz tega se da sigurno dosti naučiti in jutri je nov dan.”

Mitja Kunc: “Težka tekma in težek dan zaradi vremenskih pogojev. Vse čestitke organizatorjem, ki so delali čudež, da so pripravili dobro progo, ki je držala. To sta dokazali tudi dve visoki številki gladko v finale. Ana je imela zelo soliden prvi tek, drugega ni najbolje začela in je v srednjem delu spremenila način smučanja. Želela je nekaj dodati, a je žal storila napako in odstop. Škoda, ker je krvavo potrebovala ta rezultat in želim si, da je to ne bo preveč potrlo. Jutri je slalom in upam, da bo Kranjsko Goro zapustila z dobrim rezultatom, ki si ga vsi želimo.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K