OFEM: Skakalke deklasirale konkurenco za več kot 200 točk

Na ekipni tekmi smučark skakalk na Olimpijskem festivalu evropske mladine na srednji skakalnici v Planici so Tinkara Komar, Katarina Pirnovar, Taja Bodlaj in Nika Prevc osvojile zlato medaljo!

Taja Bodlaj, Nika Prevc, Tinkara Komar in Katarina Pirnovar © OKS

Slovenke so bile v konkurenci petih reprezentanc brez konkurence od prvega do osmega skoka na tekmi. Tinkara Komar je povedla naše v vodstvo z 90 metri, nadaljevala je Katarina Pirnovar z 91 metri, Taja Bodlaj je doskočila pri 89 metrih, piko na i prvi seriji je s 94 metri postavila Nika Prevc, kar je pomenilo več kot 100 točk prednosti pred konkurenco. V finalni seriji je Komar skočila še tri metre dlje, 93 metrov, Pirnovar je ponovila 91 metrov iz prve serije, Bodlaj je pristala pri 90 metrih, Prevc pa je konkurenco deklasirala s 95 metri. Slovenke so zbrale 859,5 točk, srebrne Italijanje kar 203 točke manj, še dodatnih 11,8 točk manj pa na tretjem mestu Nemke, četrte Poljakinje in pete Avstrijke so zaostajale že skoraj tristo točk.

Priložnost za še tretje odličje bodo skakalke na Olimpijskem festivalu evropske mladine v Furlaniji Julijski krajini imele čez dva dni na mešani ekipni tekmi.

Uradni rezultati >>

Deli novico