OFEM: Urban Zajec po napetem zaključku osvojil peto mesto

Na posamičnih tekmah mladih upov na Olimpijskem festivalu evropske mladine sta bila tako naša kombinatorca kot kombinatorke po skokih na pragu medalje, na koncu pa so še vedno vpisali vrhunske uvrstitve. Urban Zajec se je veselil 5. mesta, med deseterico so končali tudi Urša Vidmar, Zala Mihelčič in Gregor Kadivec.

Naša ekipa na OFEM 2023 © OKS

Po skakalnem delu preizkušnje na srednji skakalnici v Planici sta bila oba naša predstavnika v odličnem položaju. Urban Zajec je zasedal 3. mesto z 92.5 metri in 12 sekundami zaostanka za vodilnim Čehom Lukasom Doležalom, ki je pristal pri 93.5 metrih, Gregor Kadivec pa je bil četrti z 32 sekundami zaostanka, potem, ko je skočil 90.5 metrov. Drugi je bil s 95.5 metri in 5 sekundami zaostanka Avstrijec Maximilian Slamik.

Na 6 km tekaški preizkušnji je Doležal ohranil prednost pred konkurenco in se je veselil naslova prvaka z 11,3 sekundami prednosti pred Avstrijcem Paulom Walcherjem, petim po skokih, bron je osvojil Slamik s 44,2 sekundami zaostanka. Sprint za četrto mesto je dobil Johannes Steiner, deseti po skokih, zaostal je 54,3 sekund, odličen peti pa je bil na koncu Zajec. Kadivec je padel na končno 10. mesto, potem ko je bil na ciljni ravnini boljši od Francoza Liliana Treanda.

Po skakalnem delu preizkušnje je bila odlična tudi zasedba naših deklet. Urša Vidmar je s 96.5 metri zaostajala 15 sekund na drugem mestu za vodilno Nemko Trine Goepfert, ki je skočila še pol metra dlje, Zala Mihelčič pa je bila z 88 metri na 5. mestu s 55 sekundami zaostanka.

Dekleta so tekla na 4 km progi, zmagala pa je Goepfertova s 44,6 sekundami prednosti pred domačinko Greto Pinzani, bron je osvojila še ena Nemka, Anne Haeckel s 53,1 sekundami zaostanka. Vidmar je padla na sedmo mesto z dobrima dvema minutama zaostanka, Mihelčič pa na deveto mesto.

Kombinatorce in kombinatorke v četrtek čaka še mešana ekipna preizkušnja.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO