Oktobrski deskarski vikendi v Nordijskem centru Planica

Panoga Deskanje na snegu je poletje uspešno zaključila s serijo delavnic za otroke in mladino v Nordijskem centru Planica, z aktivnostmi na snegu v atraktivnem planiškem snežnem tunelu pa bodo nadaljevali v mesecu oktobru. Deskarske delavnice za mlade bodo na sporedu prav vsako oktobrsko soboto in nedeljo. Začnejo na prvi in zaključijo na zadnji oktobrski dan.»Pet vikendov bomo na snegu! Deset jesenskih dni na deski v snežnem tunelu, torej. Spremljajoče aktivnosti bomo izvajali na ostalih sodobnih objektih planiškega centra in v naravi. Ker, kar se deskanja tiče, nismo odvisni od vremena, bomo lahko izvedli prav vse delavnice. Posameznik lahko izbere posamezni ali oba dneva vikenda in več vikendov, seveda. Če se odloči za oba dneva v enem vikendu, bo seveda deležen popusta. Tudi za dnevni prevoz na relaciji Maribor – Planica in nazaj s postanki bo poskrbljeno prav vsako soboto in nedeljo,«
pravi vodja panoge deskanje na snegu pri SZS, Bojan Poljanšek, in dodaja, da so oktobrske deskarske vikende zasnovali na podlagi povratnih informacij in predlogov udeležencev poletnih delavnic, pa seveda ekipe, ki je na terenu delala z mladimi.

Tudi tokrat se bodo izkušeni vaditelji in trenerji prilagajali znanju tečajnikov, razdelili jih bodo v skupine. Dobrodošli so tako začetniki, ki jim organizator za prve brezskrbne korake na snegu pod strokovnim vodstvom brezplačno priskrbi opremo, kot tudi tisti, ki že imajo izkušnje z deskanjem na snegu na urejenih smučiščih in v snežnih parkih. »Zimo smo v domačem snežnem tunelu začutili že poleti, nadaljujemo jeseni. Sodelujoče bomo vsekakor dobro pripravili na tisto pravo zimo. Seveda je naš cilj, da druženja pozimi nadaljujemo in nadgradimo na strminah in v snežnih parkih slovenskih in sosednjih zimskošportnih središč. Pa da se tisti najbolj navdušeni pridružijo programom naših klubov,« še razloži Poljanšek in doda, da z ekipo že snujejo tudi program za “Krompirjeve počitnice na deski v Planici”, ki se bodo zaključile s tekmovanjem.

»Zaključimo jesen na snegu! Se vidimo v Nordijskem centru Planica,« vabijo deskarji.

OKTOBRSKI DESKARSKI VIKENDI V NORDIJSKEM CENTRU PLANICA
Termini: vsako soboto in nedeljo v mesecu oktobru (1. in 2. oktober, 8. in 9. oktober, 15. in 16. oktober, 22. in 23. oktober, 29. in 30. oktober)
Dnevni program:
9:30, zbor pred Nordijskim centrom Planica
9:35 do 10:00, jutranja aktivacija (hoja, tek, ogrevalne vaje)
10:00 do 14:00, deskanje na snegu v snežnem tunelu
14:00 do 14:30, kosilo
14:30 do 15:00, počitek
15:00 do 17:00, športne aktivnosti na prostem
17:30, zaključek
Cena: 60 evrov na dan (cena vključuje strokovno vodenje in prevoz). Ob prijavi na oba dneva v enem vikendu je cena 115 evrov. Kosilo bo organizirano v bližnji restavraciji. Cena kosila je 10 evrov.
PRIJAVNICA (.DOC)

Posameznik oziroma posameznica se lahko udeleži enega ali več celodnevnih druženj v razpisanih terminih.

Kaj potrebujejo udeleženci? Športna (vremenu ter temperaturi primerno) in zimska športna oblačila ter obutev in deskarsko opremo (snežna deska z vezmi, deskarski čevlji, čelada, rokavice). Deskarsko opremo za začetnike, ki nimajo lastne opreme (deska z vezmi in deskarski čevlji ter čelada) po predhodnem dogovoru zagotovi organizator.

Udeležencem bo na voljo tudi organiziran dnevni prevoz v Planico in nazaj. Odhodi avtobusa in postajališča bodo definirani na podlagi prijav za posamezno delavnico.

Prijavnico najdete pod zgornjim opisom deskarskih druženj in na tej povezavi.
Dodatne informacije: snowboard@sloski.si in 041 728 186

Deli novico

686-DES
Shred-DES
Reusch-DES
Pleško_cars-DES
Ski-Slovenia-DES
Fizian-DES