Olimpijska podprvakinja in prvak zmagovalca ekipnega slaloma v Piancavallu

Deskarji in deskarske alpskega sloga so »slalomski vikend« v italijanskem Piancavallu končali z ekipno preizkušnjo mešanih dvojic za svetovni pokal, ki sta jo dobila Avstrijca Daniela Ulbing in Benjamin Karl. Olimpijska podprvakinja in prvak sta bila v velikem finalu boljša od domače dvojice Nadya Ochner – Edwin Coratti, tretje mesto pa je pripadlo zmagovalcema zadnje ekipne tekme januarja v Simonhöheju, avstrijskemu paru Sabine Schöffmann – Alexander Payer.

Daniela Ulbing in Benjamin Karl bosta tudi v sredo na Rogli med glavnimi favoriti za najvišja mesta. © Miha Matavž

V avstrijsko-italijanskem slalomskem dvobojevanju za najvišja mesta uspešnejši naši severni sosedje

Potem ko se je včeraj s presenetljivim zmagovalcem Marcom Hoferjem in pa kar dvema deskarkama na najvišji stopnički (Tsubaki Miki in Julie Zogg) nenavadno končal predzadnji posamični paralelni slalom za svetovni pokal v tej sezoni, pa se danes ni zgodilo nič presenetljivega in nenavadnega. Na ekipni preizkušnji mešanih dvojic (Slovenci niso nastopili) sta se zmage veselila srebrna in zlati iz Pekinga 2022, Avstrijca Daniela Ulbing in Benjamin Karl. V prvem krogu sta zanesljivo premagala domačina Jasmin Coratti (mlajša sestra včerajšnjega zmagovalca Edwina Corattija) in Gabriela Messnerja, nato pa sta »sklap« vzela še precej bolj uveljavljenima Švicarjema Ladini Jenny in Nevinu Gakmariniju. V boju za veliki finale sta za las premagala deskarski in tudi zasebni par Sabinne Schöffman – Alexander Payer (Avstrija), ki tako nista imela priložnosti še drugič zapored stopiti na najvišjo stopničko v ekipni preizkušnji. Zmagovalca Simonhöheja (v četrtfinalu ekipnega paralelnega veleslaloma sta bila januarja na zadnji predolimpijski tekmi za svetovni pokal boljša od naše dvojice Gloria Kotnik – Tim Mastnak) sta se tokrat morala zadovoljiti s tretjim mestom, v malem finalu sta bila boljša od domače dvojice Lucia Dalmasso – Marc Hofer. Drugo mesto sta prav tako osvojila domačina in sicer Nadya Ochner in Edwin Coratti. Slednji, dvakratni zmagovalec Rogle, je tako še drugi dan zapored osvojil drugo mesto.

Karavana alpskih deskarjev se iz Italije seli na zreško Pohorje. Rogla bo namreč v sredo (16.3.) gostila zadnji paralelni veleslalom za svetovni pokal v tej sezoni. Dan potem (četrtek, 17.3) se bodo deskarji in deskarke na Jasi, prav tako v paralelnem veleslalomu, pomerili še za točke evropskega pokala. V sredo bo na domači tekmi na štartu šest Slovencev in sicer Gloria Kotnik, Sara Goltes, Tim Mastnak, Žan Košir, Rok Marguč in Jernej Glavan. Kvalifikacije se bodo pričele ob 9. uri, izločilni dvoboji najboljših šestnajstih pa ob 13. uri.  

MSP Leysin: Kuhar za las zgrešil »big air« finale


Mladinsko svetovno prvenstvo v Leysinu so deskarke in deskarji zaključili s tekmo v skokih prostega sloga (big air). © Martin Steffen

S preizkušnjo v skokih prostega sloga se je v švicarskem Leysinu danes končalo mladinsko svetovno prvenstvo deskarjev prostega sloga. V konkurenci deklet so odličja osvojila Mia Brookes (VB, zlato), Chihiro Edamatsu (Japonska, srebro) in Melissa Perkamp (Nizozemska, bron), Slovenk ni bilo na štartu. Med deskarji se je naslova mladinskega svetovnega prvaka veselil Avstrijec Eric Doviak, vice prvak je postal Japonec Taiga Hasegawa, tretje mesto pa je pripadlo Korejcu Chaenu Leeju. Finale osemnajsterice je za las (za manj kot tri točke) zgrešil Vrhničan Ožbe Kuhar, ki je v prvi kvalifikacijski skupini osvojil osmo mesto (v finale se je uvrstilo najboljših šest), na koncu je ocena zadostovala za skupno 21. mesto. Petnajsti je bil v isti skupini Valuk Markelj (na koncu 40.), identično uvrstitev pa sta v drugi oziroma prvi kvalifikacijski skupini dosegla Aljaž Sladič (na koncu 41.) in Lenart Maligioj (na koncu 50.).

Rezultati (Pinacavallo) >>
Rezultati (Leysin) >>

Deli novico

686-DES
Shred-DES
Reusch-DES
Pleško_cars-DES
Ski-Slovenia-DES
Fizian-DES