OPA: Hana Mazi Jamnik v Planici za konec do 10. mesta

Zadnji dan FIS OPA celinskega pokala je v Planici ponudil preizkušnje na razdalji s skupinskim štartom. Slovenski rezultat dneva je z 10. mestom dosegla Hana Mazi Jamnik.

Trije Francozi v članski konkurenci © SloSki

Mladinke so se pomerile na 10 km razdalji v prostem koraku, zmagala pa je Nemka Helen Hoffmann, 1,4 sekunde je zaostala Švicarka Siri Wigger, 2,8 sekundi pa Francozinja Julie Pierrel.  Z zaostankom 55,5 sekund je bila 10. Hana Mazi Jamnik, na 21. mestu je točke osvojila tudi Klara Mali.

Najboljše med mladinkami © SloSki

V konkurenci članic na 15 km je zmagala Švicarka Lea Fischer, 1,1 sekunde je zaostala Nemka Lisa Lohmann, 1,5 sekunde pa njena rojakinja Linda Schumacher, Slovenk ni bilo na štartu.

Najboljše med članicami © SloSki

V konkurenci mladincev je na 10 km razdalji zmagal Francoz Mathis Desloges, 2,1 sekundi je zaostal Švicar Antonin Savary, Nemec Elias Keck je na tretjem mestu zaostal 5,3 sekund. Jezerjan Izidor Karničar je s 53,4 sekundami zaostanka zasedel 18. mesto, Anže Gros je končal na 25. mestu, Jošt Mulej je točko ujel na 30. mestu.

Najboljši med mladinci (c) SloSki

Na 15 km razdalji v članski konkurenci je zmagal Francoz Martin Collet pred rojakom Gaspardom Roussetom, ki je zaostal 1,5 sekunde ter Theom Schelyjem, ki je zaostal 2,8 sekund. Slovencev ni bilo na štartu.


Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK