OPA: Mladi upi iz Francije s tremi medaljami

V Franciji so minuli vikend potekale OPA igre mladih kombinatorcev in kombinatork, slovenska zasedba pa se domov vrača s srebrno in dvema bronastima odličjema.

Mladi slovenski upi v Franciji © SloSki

Na tekmi kombinatorcev, rojenih leta 2008 in kasneje, je po najboljšem rezultatu v skokih in srditem boju na 3 km progi Lovro Percl Seručnik iz SK Zagorje, končal na nehvaležnem četrtem mestu z zaostankom 8,8 sekund za zmagovalcem, Marceaujem Liardonom iz Francije. Peti je bil Timon Brglez iz ŠD Vizore, sicer drugi po skokih, na koncu pa je zaostal 18,9 sekund. Anže Brecl (SSK Mislinja) je zasedel 12. mesto, Jošt Luka Pavlič (SSK Mislinja) pa je končal na 17. mestu. V konkurenci kombinatork je Manca Kobentar iz ND Rateče Planica po najboljšem skakalnem dosežku osvojila srebrno medaljo z zaostankom 15,3 sekund za Avstrijko Katharino Gruber, 34,9 sekund je na tretjem mestu zaostala njena rojakinja, Eva-Maria Holzer. Tia Malovrh iz SK Triglav Kranj je zasedla 7. mesto, Maša Likozar Brankovič (SK Triglav Kranj) je bila 12..

Na ekipni tekmi so kombinatorci osvojili bron v postavi Brecl, Brglez in Percl Seručnik, potem ko so zaostali 26,4 sekund za Avstrijci in le 4,1 sekund za Nemci. Kombinatorke v postavi Kobentar, Malovrh in Likozar Brankovič so prav tako osvojile bronasto medaljo s 24,7 sekundami zaostanka za Nemkami, Avstrijke so zaostale 9,7 sekund.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO