OPA: Mladi upi v Predazzu pobrali tri zmage

Na OPA igrah mladih v italijanskem Predazzu, kjer bodo čez štiri leta na sporedu olimpijske tekme, so blesteli naši mladi upi. Taja Bodlaj in Enej Faletič se domov vračata z dvema zlatima medaljama.

Najboljše na ekipni tekmi deklet © SloSki

Na tekmi posameznic je članica NSK Tržič FMG, Taja Bodlaj, zmagala s 96.5 in 102 metri ter 262,5 točkami pred Francozinjo Lilou Zepchi, ki je zbrala 259,8 točk in Nemko Michelle Göbel z 246,8 točkami.

Na 5. mestu je končala članica SK Zagorje, Katarina Pirnovar, šesta je bila Jerica Jesenko iz SSK Norica Žiri, Tinkara Komar iz SSK Bohinj je zasedla 8. mesto, Maja Kovačič iz SK Triglav Kranj je bila 10., Nika Krašovic iz SSK Ljubno BTC je končala na 17. mestu.

Najboljše med dekleti (c) SloSki

Na tekmi dečkov je član SSK Velenje, Enej Faletič, zmagal s 100 in 102 metri ter 281,7 točkami pred Avstrijcem Stephanom Embacherjem, ki je zbral 281,6 točk, bron je osvojil Nemec Adrian Tittel. 

Nik Heberle iz SSK Stol Žirovnica je bil sedmi, član SSK Sam Ihan, Teodor Igor Herbstritt je bil deveti, Luka Filip iz SSK Velenje je bil 14., Martin Jekovec iz NSK Tržič FMG je zasedel 17. mesto, Benjamin Bedrač iz SSK Mengeš je končal na 19. mestu, tik pred Lovrom Permetom iz ŠD Dolomiti, njegov klubski kolega Nejc Podgoršek pa je zasedel 24. mesto.

Ekipa deklet na čelu s trenerjema (c) SloSki

Na ekipni tekmi deklet je Slovenija v postavi Jerica Jesenko, Katarina Pirnovar in Taja Bodlaj zmagala s 714,2 točkami pred prvo Nemško ekipo, ki je zbrala 696,2 točk, tretja je bila druga slovenska ekipa v postavi Nika Krašovic, Maja Kovačič in Tinkara Komar s 621,4 točkami.

Ekipno tekmo dečkov so dobili Avstrijci z 995,4 točkami pred prvo nemško ekipo, ki je zbrala 980,3 točk, prva slovenska ekipa v postavi Nik Heberle, Luka Filip, Teodor Igor Herbstritt in Enej Faletič je bila z 960,3 točkami bronasta. 

Zmagovalni oder na ekipni tekmi dečkov © SloSki

Druga slovenska ekipa v postavi Nejc Podgoršek, Lovro Perme, Benjamin Bedrač in Martin Jekovec je končala na 5. mestu.


Deli novico