OPA: Zlato za Timona Brgleza in Mašo Brankovič Likozar v Gibswillu

Švicarski Gibswill je minuli vikend gostil OPA igre mladih nordijskih kombinatorskih upov. Še enkrat več se Slovenija z mladinskih tekmovanj vrača z medaljami, v posameznih konkurencah sta bila prepričljivo zlata Maša Brankovič Likozar in Timon Brglez.

Timon Brglez na najvišji stopnički © SloSki

V konkurenci otrok rojenih leta 2009 ali kasneje je Timon Brglez (ŠD Vizore) že po skokih dokazal, da pravzaprav nima prave konkurence, na 3 km tekaški preizkušnji pa je to le še potrdil z najboljšim časom. Konkurenco je tako ugnal za 1:10,6 minute, drugi je bil Čeh Jiri Kubalak, tretji pa Nemec Nick Seidel z zaostankom še dodatnih desetih sekund. Prvo deseterico je zaokrožil Blaž Albreht (SSK Ilirija, Marko Škul (SSK Ilirija) je bil 14., Žiga Javernik (SSK Sam Ihan) je zasedel 18. mesto, Matija Guna (SK Zagorje) je bil 21., Klemen Brunec (SSK Ilirija) pa je končal na 24. mestu.

V konkurenci deklet je Maša Brankovič Likozar (SK Triglav Kranj) prav tako tekmicam namero o zmagi poslala že z najboljšim skokom, za prepričljivo zmago po 2 km teka pa je bil dovolj drugi čas tekaškega dela preizkušnje. 25,7 sekund je zaostala Francozinja Laly Pingat, 37,5 sekund pa Nemka Michele-Sophie Eller. 

Maša Brankovič Likozar na najvišji stopnički © SloSki

Na ekipni tekmi smo v konkurenci dečkov imeli dve ekipi. Slovenija I v postavi Albreht, Škul in Brglez je zasedla četrto mesto, slabo minuto za zmagovalnim odrom, Slovenija II pa je bila v postavi Brunec, Javernik in Guna na 5. mestu, deset sekund za našo prvo ekipo.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO