Oserbana šest stotink ločilo od medalje na mladinskih olimpijskih igrah

Slovenski alpski smučar Miha Oserban je na mladinskih olimpijskih igrah v Gangwonu v alpski kombinaciji le za šest stotink zgrešil medaljo in zasedel še vedno izvrstno četrto mesto.

Foto: Sloski

S superveleslalomom in alpsko kombinacijo se je začel smučarski program na olimpijskih igrah mladih. Za izjemen uspeh je poskrbel Miha Oserban, ki je bil v kombinaciji četrti. Po superveleslalomu je zasedal deveto mesto, v slalomu pa z zanesljivo vožnjo napredoval na izvrstno četrto. Žal mu stotinke tokrat niso bile naklonjene, saj je le za 6 stotink zgrešil medaljo. Pred njim so končali Britanec Zak Carrick-Smith, ki je bil prepričljivo najboljši ter Šveda Alexander Ax Swartz in Liam Liljeborg. Gal Hajdinjak je bil 19., Jaka Škrjanc pa slaloma žal ni dokončal. 

V ženski konkurenci je bila Ana Bokal 23., brez uvrstitvi pa sta tekmo v kombinaciji zaključili Ana Merc in Lana Pušnik. Na klasičnih superveleslalomih je bil Škrjanc 25., Oserban pa 34. in Hajdinjak brez uvrstitve. Pri ženskah je bila Pušnik 31., Merc 37. in Bokal brez uvrstitve.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K