Padec v četrtfinalu razblinil sanje Eve Urevc v Drammnu

Na prvem sprintu po svetovnem prvenstvu v Planici je Eva Urevc v norveškem Drammnu nastopila v prvi četrtfinalni skupini, kjer pa so se njeni nastopi zaradi padca tudi končali.

Eva Urevc © GEPA

V kvalifikacijah je edina Slovenka na Norveškem zasedla 27. mesto, nato pa je tekla v prvi četrtfinalni skupini ob Kristine Stavaas Skistad in Marii Hartz Melling z Norveške, Moi Lundgren s Švedske ter Anne Kyllonen in Eevi-Inkeri Tossavainen s Finske. Urevc je začela taktično zelo zrelo, vseskozi je držala stik z najboljšimi, žal pa se je na zadnjem ovinku pred prihodom na zadnji vzpon vse zapletlo. Po notranji strani je s tretjega mesta želela zapeljati mimo tekmic, a je naletela na ledeno ploščo, ki jo je spodnesla in je žal padla ter polomila palico, s tem pa so se razblinile tudi sanje o vrhunski uvrstitvi v Drammnu, potem ko se se tekmice odpeljale naprej.

Izjava po tekmi

Eva Urevc (MP3): “Zelo dobro sem se počutila. Res sem imela moč za zadnji vzpon, a na žalost je padec del našega športa. Na žalost. Taktiko sem si postavila že pred tekmo, da se držim malce v ozadju in da Kristine narekuje tempo. Manjša napaka je bila na vrhu vzpona, a vedela sem, da z dobrim prihodom lahko pridem zraven in potem napadem na zadnjem vzponu. Če ne bi bilo padca, bi bilo zagotovo veliko bolje. Danes sem bila zrela za polfinale, a dan se je žal končal kot se je. Padec ni bil ne moja krivda, ne krivda sotekmovalk. Enostavno sem iz bolj mehkega snega prišla na ledeno ploščo. Zagrabilo mi je smučo, nisem se mogla rešiti in sem padla.”

Svetovni pokal se bo nadaljeval v Falunu, kjer se bodo ekipi pridružili Miha Šimenc, Vili Črv in Miha Ličef ter v ženski konkurenci Anja Mandeljc.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK