Pete stopničke za Jureta Aleša

Tekmovanje za svetovni pokal v Passy-Plaineju Jouxu v Franciji se je končalo s tekmama v najdaljši disciplini, v klasiku. Tako kot pred 24. urami je za vrhunski rezultat znova poskrbel Jure Aleš.Švicar Bastien Dayer je bil ponovno nepremagljiv, tokrat je do prvega mesta prišel s časom 2:03.09 in z eno kazensko sekundo pribitka. Jure se je ponovno odrezal izvrstno in vožnjo končal brez kazenskih pribitkov, na koncu pa je za vodilnim smučarjem v skupnem seštevku zaostal 2.30 sekunde in osvojil drugo mesto. Z novim lepim izkupičkom točk se je povzpel na četrto mesto v razvrstitvi svetovnega pokala, v katerem je prišel že do zmage, treh drugih in enega tretjega mesta. V ženski konkurenci je že devetič letos slavila Švicarka Amelie Wenger-Reymond, medtem ko je Maša Štrakl zasedla 19. mesto.

Svetovni pokal se bo nadaljeval šele čez slab mesec dni v švicarskem Thyonu, kjer so na sporedu tri discipline, klasik, sprint in paralelni sprint.

Jure Aleš: ”Prikazal sem precej dobro vožnjo, na strmini sem se dobro počutil. Mogoče mi je zmanjkalo nekaj moči v finišu, v samem teku. Bastien je bil danes res superioren in je spet zmagal. Sem zadovoljen s tem, kako stvari trenutno izgledajo. Zdaj pa hitro domov iskati dobre terene za trenirati naprej in upam, da nekako v temu slogu nadaljujem.”

Deli novico

Argeta-TEL

Ski-Slovenia-TEL
Kompas-RentACar-TEL
Halti-TEL
Cebe-TEL
Scott-TEL
Leki-TEL