Planko do rezultata kariere, Fak 25.

V Hochfilznu so se v sprintu danes pomerili biatlonci. Za slovensko reprezentanco je nov uspešen dan, saj je bil Jakov Fak 25, Lovro Planko pa je na 31. mestu prišel do uspeha kariere. Na zasledovanje sta se prebila še Alex Cisar in Toni Vidmar.

Veselje Lovra Planka po odličnem nastopu. Foto: Sloski

Lovro Planko je peti slovenski biatlonec v tej sezoni, ki je popravil svoj najboljši izid v karieri. Najmlajši član slovenske biatlonske reprezentance je Hochfilznu nastopil odlično. Bil je zelo hiter v teku, na strelišču pa je zgrešil zgolj prvi strel stoje. Vse skupaj ga je poneslo do 31. mesta in odličnega izhodišča za zasledovalno tekmo (+2:o6). Še boljši od Planka je bil Jakov Fak, ki je prav tako zgrešil zgolj en strel stoje, bil pa je še nekoliko hitrejši od mlajšega člana reprezentance. Fak je na cilju za zmagovalcem zaostal +1:49, kar je zadoščalo za 25. mesto. Zelo dobro je znova nastopil tudi Alex Cisar, ki je bil 100-0dstoten na strelišču, a malenkost prepočasen, da bi še tertjič letos ujel točke svetovnega pokala. Na 46. mestu pa si je vseeno priboril tudi nedeljski nastop na zasledovalni tekmi. Tam bo znova nastopil tudi Toni Vidmar, ki je scer leže moral v dva kazenska kroga, a je vseeno prišel do 52. mesta. Žal na zasledovanju ne bo Mihe Dovžana, ki je z dvema kazenskima krogoma stoje zasedel 72. mesto.

Pravo biatlonsko lekcijo je vsem tekmecem znova odčital Norvežan Johannes Thingnes Boe, ki je z vsemi zadetimi streli konkurenco prehitel za 43 sekund. Drugi je bil Francoz Emilien Jacquelin z enim zgrešenim strelom, tretji pa še en Norvežan Sturla Holm Laegreid.

Jutri biatlonce v Hochfilznu čaka štafetni nastop. Za Slovenijo bodo tekmovali Miha Dovžan, Lovro Planko, Jakov Fak in Rok Tršan.

Izjavi po tekmi (mp3):

Jakov Fak: “Današnji nastop se je začel solidno na streljanju leže. Tudi zaostanek po prvem krogu ni bil prevelik. Potem pa sem začel izgubljati čas na progi in tudi zgrešil en strel stoje, kar je v kazenskem krogu dodalo tistih dodatnih 24 sekund. Rezultat tako ni najboljši, ampak se je sedaj treba osredotočiti na jutrišnjo štafetno tekmo in na zasledovalni poskušati čim bolj izboljšati današnji rezultat.”

Lovro Planko: “Končno en boljši strelski rezultat. 90-odstotkov je zame dober uspeh. Sicer je škoda prvega zgrešenega strela stoje, ampak sem dobro delal na progi. Vse je potekalo tako, kot smo se dogovorili z Riccotom. Dobro sem delal na prehodih in smuči so bile vrhunske. To je lep rezultat.”

 

Uradni rezultati >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3