Po dveh letih se alpinci zopet odpravljajo v Argentino

Slovenska moška in ženska reprezentanca za tehnične discipline se po dveh letih odpravlja na trening v Argentino. Smučarji bodo tam prebili štiri tedne kjer načrtujejo zelo kvaliteten trening v pravih zimskih razmerah. Še pred odhodom so strnili svoje misli o dosedanjem poteku priprav in predstavili svoja pričakovanja pred treningom na južni polobli. Reprezentanci se bo v Argentini pridružila tudi Ilka Štuhec.

Slovenska reprezentanca pred odhodom v Argentino. Foto: Sloski

 

Meta Hrovat: Po koncu sezone sem si vzela daljši premor od smučanja. Sprva sem šla z nahrbtnikom na dopust na Šrilanko. Nato sem počasi začela s fizično pripravo, kjer pa sem tudi veliko časa namenila stvarem, ki jih rada počnem. Tako sem veliko plezala in bila v hribih. Šele sedaj smo se ravno dobro vrnili iz prvega snežnega treninga v Švici. Za seboj imam tako zgolj sedem smučarskih dni, kar je za mene v tem obdobju zelo zelo malo. A pri meni smo že navajeni, da je vsako sezono nekaj novega. Ne pravim sicer, da je to nujno zelo dobro, a jaz bom vsekakor iz tega poskušala potegniti najboljše”.

Andreja Slokar: Od konca sezone nismo smučali veliko, za seboj imam dva tedna na snegu. Letos več delamo na kondicijski pripravi. Bila sem tudi na morju, a pravi dopust sem si vzela že meseca aprila”.

Tina Robnik: V zadnjem obdobju sem veliko časa namenila kondicijski pripravi. Trenirala sem s svojim kondicijskim trenerjem v Slovenskih Konjicah. Bilo je tudi nekaj časa za oddih. V Argentini si želi, da bi hitro prišla na nek nivo, kjer sem lani že bila. Ne želim si, da bi preveč časa ponovno porabila za prilagajanje, ampak da bi čim preje začela odpravljati napake v tehniki. Tam so tudi zimske razmere, zato bomo testirali tudi opremo.

Ana Bucik: Poletje gre vedno hitro mimo, tako kot tudi zima. Priprave so šle dobro skozi, sem zdrava in gre vse po planu. Tudi prvi smučarski trening je za nami, kjer je šlo vse po planu in se res že veselim odhoda v Argentino. Tam bomo imeli poudarek na treningu slaloma in veleslaloma, nekaj treninga bo tudi superveleslaloma. Najprej bo treba ponoviti nekaj dobrih ponovitev s tehniko, nato pa bomo dodajali še tempo”.

Neja Dvornik: “V tem obdobju smo veliko trenirali, čeprav sem bila tudi na morju. Za seboj imam tudi že dva tedna na snegu. V Argentino se odpravljam drugič v karieri in se je veliko bolj veselim, kot prvič. Jaz upam, da se bom tam dobro nasmučala in bom potem ob vrnitvi lahko začela bolj tekmovalno smučati. Tam se bomo osredotočali na tehniki”.

Žan Kranjec: Vsako leto gre to obdobje po koncu sezone zelo hitro mimo nas. Vedno najprej pričakuješ, da se boš dobro spočil in morda odšel na kakšen dopust, a se to na koncu zgodi vse zelo hitro, ko že začnemo z novo sezono. Jaz sem sicer sedaj se spočil, naredil nekaj zelo kvalitetnih kondicijskih treningov in vmes tudi malce skočil na morje.  Bilo je lepo, a je hito minilo. Za Argentino pa lahko rečem, da sem sedaj že precej izkušen tekmovalec. Zato vem, kaj je morda v zadnjih letih na treningih ni šlo najboljše in bom pozoren na to. Se že zelo veselim treninga tam, vsi pravijo, da so pogoji dobri in komaj čakam”.

Štefan Hadalin: V začetku maja sem se začel pripravljati na novo sezono. Naredil sem nekaj sprememb na kondicijski pripravi, kjer sem menjal trenerja. Sedaj se počutim zelo dobro in zelo dobro sodelujeva. Ob koncu julija smo že naredili prve snežne treninge v Švici in sedaj že komaj čakam Argentino.  Po dolgem času bomo imeli ta previlegij, da bomo lahko tam trenirali. To me zelo veseli. Tam je tempo vedno zelo naporen, saj je veliko smučarskih dni, ker gre praktično za osrednji kemp pred sezono. To pomeni, da bomo veliko delali na tehniki, na probavanju opreme in različnih postavitev. Verjamem da nas čaka uspešen in zanimiv kemp.”

Tijan Marovt: Prvič grem v Argentino. Vsi mi pravijo, da se tam zelo dorbo trenira in se res že veselim odhoda tja. Do sedaj pa smo veliko delali na kondicjski pripravi, bili pa smo tudi že na enem snežnem treningu v Švici. Vse poteka super in sem res vesel, da sem sedaj del te ekipe. Zelo sem zadovoljen z delom trenerjev in celotne ekipe, tako da se res veselim celotne sezone. Zelo dobro se razumemo tudi z Žanom in Štefanom. Res sta odprta in mi dajeta nasvete”.

 

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K