Po odličnih vmesnih časih žal odstop Ane Bucik in Neje Dvornik v Flachauu

Ženski nočni slalom v Flachauu ni prinesel veselja za slovenski tabor. Ana Bucik in Neja Dvornik sta sicer smučali odlično, a žal odstopili ob koncu prve vožnje. Nika Tomšič je bila prepočasna za finale.

Ana Bucik je odstopila prvič v sezoni. Foto: Gepa

Nočni slalom v Flachauu je ponovno navdušil, žal pa ne slovenskega tabora. V pravi zimski idili se je ob progi znova zbralo veliko število navijačev, ki so pripravili odlično vzdušje. Na položni, a zelo valoviti progi, je imelo veliko smučark težave, žal sta se v past ujeli tudi Ana Bucik in Neja Dvornik. Bucikova, ki je bila v zadnjem času v odlični formi, je nastopila s številko 4 in v zgornjem delu proge dokazala, da je pripravljena na nov vrhunski rezultat. Imela je odlične vmesne čase, na žalost pa se ji je pripetila napaka in sledil je prvi odstop v letošnji sezoni. Zelo dobro je bila na poti tudi Dvornikova, ki bi se brez težav prebila v drugi tek, a se je tudi njej, nekoliko višje na progi, pripetila napaka in sledil je odstop. Tretja Slovenka Nika Tomšič je uspešno prečkala ciljno črto, a višje od 43. mesta ni mogla.

Čeprav se nobeni od treh smučark v slovenskem dresu ni uspelo prebiti v finale, druga vožnja ni minila povsem brez slovenskega pridiha. V njej je smučala Američanka slovenskih korenin Lila Lapanja, ki je bila na koncu 23. Prvič v sezoni je zmagala Slovakinja Petra Vlhova, ki je tako Mikaeli Shiffrin preprečila, da bi že danes slavila rekordno 83. zmago v svetovnem pokalu. Slovakinja je Američanko prehitela za 43 stotink. Napad na zmagovalni oder se ni izšel Hrvatici Zrinki Ljutić, ki je bila tretja po prvi vožnji, a je v drugo odstopila, zato je na najnižjo stopničko stopila Nemka Lena Dürr.

Izjava po tekmi (mp3):
Sergej Poljšak: “Žal mi je napake Ane v prvem teku, saj je bil zaostanek na zadnjem vmesnem času zelo majhen in bi se lahko prebila v prvo peterico. Šlo je za povsem tehnično napako na enem izmed valov in to jo je stalo današnje uvrstitve. Tudi Neja je bila dobro na poti do polovice proge, a je tudi ona nato naredila napako na enem izmed valov. Nika se je proge lotila premalo odločno, premalo tekmovalno za nivo svetovnega pokala in je bilo to premalo za boljši rezultat.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K