Po odstopu Hrovatove in Robnikove najboljša Slokarjeva na 15. mestu

Slovenske alpske smučarke so se na veleslalomu v Lenzerheideju borile za vrhunski rezultat. Žal sta Tina Robnik in Meta Hrovat na drugi progi storili napako in odstopili. Najboljša je bila tako na koncu Andreja Slokar na 15. mestu, točke je s 25. mestom osvojila tudi Neja Dvornik.

Meta Hrovat je bila odlično na poti, nato pa je zajela količek in grdo padla. Foto: Gepa

Odlična prva vožnja Slovenk

Prva vožnja je obetala izjemen slovenski uspeh v Švici. Odlično formo je potrdila s številko 13 Meta Hrovat. Hrovatova je zaostala zgolj za najboljšimi tremi v prvi vožnji in si je z zaostankom 75 stotink pripravila odlično izhodišče za napad v drugo vožnjo.  S tem je dokazala, da ji smučišče v Lenzerheideju izjemno leži, saj je bila v Švici že dvakrat tretja. Štiri mesta za Hrovatovo je bila z zelo dobro vožnjo Tina Robnik, ki se še bori za preboj na finale svetovnega pokala. Letos je namreč zaradi izpahnjene rame morala izpustiti dve tekmi. Zaostanek Robnikove je znašal +1,44. V zgornjem delu proge je zelo dobro vozila tudi Andreja Slokar, ki pa je malce izgubljala spodaj. Z zaostankom +2,47 se je vseeno brez težav uvrstila v finalno vožnjo. Bila je 19. Znova je finale uspelo ujeti Neji Dvornik, ki je s številko 47 ujela 30. mesto po prvi vožnji (+3,87).  Nastop v prvi vožnji se je ponesrečil zgolj Ani Bucik, ki je odstopila.

Najbolje je s prvo vožnjo opravila najboljša veleslalomistka sezone Sara Hector, ki je za 11 stotink prehitela Mikaelo Shiffrin in 16 Tesso Worley.

Tina Robnik je odlično opravila s prvo progo. Foto: Gepa

Napake Slovenke stale vrhunske uvrstitve

Drugo vožnjo je začela Dvornikova, ki je s progo opravila brez napak. Izkoristila je dobro številko in napredovala na 25. mesto ter tako ponovno uvrstila nekaj točk svetovnega pokala. Na koncu je za zmagovalko zaostala +4,92. Svojo uvrstitev je v drugi vožnji uspela izboljšati tudi Andreja Slokar. Tokrat je z vožnjo opravila zelo enakomerno po celi progi in je napredovala do 15. mesta, njen zaostanek pa je znašal +3,09. Izjemno je svojo vožnjo začela Robnikova, ki je izvrstno izpeljala zahtevno strmino, ob prehodu na ravninski del pa ji je vzelo smučko in sledil je odstop. Žal napaka, ki se Robnikovi ni pojavila ob pravem trenutku, saj si bo sedaj morala nastop na finalu morala zagotoviti prihodnji teden v Äreju na Švedskem. Izjemno je bila na progi tudi četrta po prvi vožnji Meta Hrovat, ki je znova tvegala veliko. Žal preveč in je v desnem ovinku sredi proge zajela količek. Sledil je padec in odlična uvrstitev je splavala po vodi, vsi pa si želimo, da se pri padcu Slovenka ni poškodovala.

Z drugo progo je najhitreje opravial Italijanka Frederica Brignone, ki je iz petega mesta napredovala na drugo. Italijanko je uspela prehiteti zgolj Francozinja Worleyeva, ki je zadržala 29 stotink prednosti po prvi vožnji. Na tertje mesto je padla vodilna po prvi vožnji Sara Hector.

Ženski svetovni pokal se bo prihodnji teden nadaljeval z veleslalomom in slalomom v Äreju.

Andreja Slokar je bila na koncu najboljša Slovenka. Foto: Gepa

Izjavi po tekmi:

Andreja Slokar (mp3):Z današnjo tekmo sem kar zadovoljna, ker sem imela sedaj pet zaporednih ničel na veleslalomskih smučkah, če gledam še paralelno tekmo. Vedno sem naredila isto napako, da sem zdrsnila. Jaz sem zadovoljna, čeprav vem, da se znam smučati bolje”.

 

Neja Dvornik (mp3):Prva vožnja mi zgoraj ni najbolje uspela, se nisem lotila najbolje. Na koncu sem bila vseeno dovolj hitra, da sem se uvrstila v drugi tek. Drugi tek mi je uspel bolje, sem pokazala kar nekaj dobrega smučanja. Tako lahko rečem, da je za menoj kar uspešen dan.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K