Pokljuka bogatejša za nov del rolkarske proge

Na Rudnem polju je bila ta teden svečano odprta nova, skoraj en kilometer dolga, rolkarska proga, ki je izjemna pridobitev za športnike, saj omogoča še bolj intenzivne treninge v poletnem času, hkrati pa odpira vrata za organizacijo večjih tekmovanj tudi v poletnem času.

Foto: Sloski

940 metrov nove asfaltirane poti poteka po razgibanem terenu ŠC Pokljuka, kjer je bilo do sedaj na voljo dober kilometer proge. Dvojno koriščenje sedaj omogoča krog v dolžini 2,5 kilometra, s čimer se povečuje konkurenčnost biatlonskega centra v svetu.  

Po prvotnem načrtu naj bi bila rolkarska proga dokončana že poleti, a nekaj birokratskih ovir je pričetek gradnje vztrajno prestavljajo v jesenski čas. Ko je že kazalo, da bo projekt zaživel šele spomladi, pa so se odgovorni vendarle odločili, da se spopadejo z izzivom, pospešijo gradnjo in prehitijo zimo.  

 »Za nas je danes pomemben dan. Ne le zaradi biatlonskih pričakovanj, napovedi in zanosa pred novo sezono, ampak je za nas danes praznik, ker lahko predstavimo podaljšanje rolkarske proge, ki je rezultat dolgoletnih prizadevanj in mukotrpnih usklajevanj vseh deležnikov, ki morajo dati soglasje, da smo končno pridobili okoljevarstveno soglasje. Proga pomeni izjemno pridobitev za biatlon, za trženje ŠC Triglav Pokljuka skozi celo leto in za priprave športnikov. S tem so nam seveda zrasle tudi ambicije, da se pripravimo na kakšno večjo mednarodno prireditev v poletnem času. O tem bi se rad vsem deležnikom zahvalil za pomoč, da smo našli kompromise in dobili potrebna soglasja,« je povedal predsednik ŠD Pokljuka Jelko Kacin. 

»Kot smučarska zveza smo izjemno zadovoljni, da se še enkrat pokaže, kakšna zapuščina je organizacija velikega tekmovanja, kot je v tem primeru bilo SP v biatlonu 2021 na Pokljuki. Vemo, da je Slovenija odlična prirediteljica tovrstnih športnih tekmovanj. V zimskih športih imamo kontinuiteto in trajnost teh prireditev, saj jih na zvezi naredimo do sedem na sezono. Tudi velika tekmovanja, kot je bilo to svetovno prvenstvo in v Planici nordijsko v letošnjem letu, so izjemnega pomena za smučarsko zvezo in za Slovenijo z vsemi multiplikativnimi učinki, ki gredo na šport in gospodarstvo. V bodoče si tudi prizadevamo, da bi se ta zadeva uvedla v zakon in bi že zakon predvideval, na kakšen način bi država pristopila k organizaciji teh največjih tekmovanj, saj verjamemo, da je to največja investicija. Tukaj bi še enkrat čestital in se zahvalil ŠD Pokljuka, ki je kot organizator dogodka uspel narediti presežek, ki rezultira to zapuščino, ki je zelo cenjena in pomeni, da bo smučarska zveza imela na Pokljuki dobre pogoje tudi za poletni trening,« je ob otvoritvi proge povedal predsednik SZS Uroš Zupan

Tudi slovenska biatlonska reprezentanca se je po progi že spustila in vsi v en glas zatrjujejo, da je to odlična pridobitev, da so tako športniki bolj varni in treningi še bolj kakovostni. 

Foto: Sloski

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3