Polona Klemenčič do dveh naslovov, pri moških najboljša Jakov Fak in Miha Dovžan

Na Pokljuki so se biatlonci in biatlonke v soboto in nedeljo merili za državne naslove v letnem biatlonu. V sprintu sta prvaka postala Polona Klemenčič in Jakov Fak, na tekmi s skupinskim startom pa sta bila najboljša Miha Dovžan in še enkrat Polona Klemenčič.

Polona Klemenčič (v sredini) je bila najboljša v soboto in nedeljo. Foto: Sloski

V soboto je na Pokljuki v organizaciji Smučarskega kluba Brdo potekalo državno prvenstvo v sprintu, na startu pa so bili vsi najboljši slovenski biatlonci. V moški konkurenci je z brezhibnim nastopom prevlado na domačih tleh potrdil Jakov Fak. Najboljši slovenski biatlonec je za 45,8 sekunde prehitel Miho Dovžana, ki je prav tako zadel vseh deset strelov. V en kazenski krog stoje je moral Lovro Planko, ki je na tretjem mestu le za dobro sekundo zaostal za Dovžanom.

V ženski konkurenci je imela najbolj mirno roko ob zelo hitrem teku Polona Klemenčič. Na obeh postankih je sicer morala v en kazenski krog, a je vseeno slavila prepričljivo zmago. Anamarija Lampič je morala v pet kazenskih krogov (3,2) in je bila druga, tretja pa je bila Kaja Marič, ki je zgrešila le enkrat.

V nedeljo pa je v organizaciji SZS in Smučarskega kluba Cerknica potekalo še državno prvenstvo v tekmi s skupinskim startom. V moški konkurenci Jakov Fak ni nastopil, kar je najbolje izkoristil Miha Dovžan. Čeprav je moral v štiri kazenske kroge (0,0,3,1), je vseeno za 12 sekund prehitel Matica Repnika, ki je zadel vseh 20 tarč. Tretji je bil Matic Bradeško. 

V ženski konkurenci je bila še enkrat za vse premočna Polona Klemenčič (0,0,1,2). Druga je bila tokrat izjemno nadarjena Lena Repinc (1,1,0,0), tretja pa vedno hitra Anamarija Lampič.

Izjavi:

Jakov Fak: “Vedno, ko narediš dobro tekmo, je občutek dober. Danes je bilo tako, saj sem zadel dve ničli in to zelo hitro. Tekel sem kontrolirano in sem zelo zadovoljen z rezultatom in novim naslovom državnega prvaka.”

Polona Klemenčič: “Zelo sem zadovoljna z dvema naslovoma državne prvakinje. V teh dveh tekmah sem videla, katere stvari moram še popraviti do zime, ki se približuje zelo hitro.  Priprave sicer sedaj vse potekajo po načrtu.”

Rezultati sprint >>

Rezultati skupinski start >>

Rezultati skupno pokal >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.I. TANDREVOLD719
2.J. BRAISAZ-BOUCHET689
3.L. VITTOZZI671
17.A. LAMPIC249
56.P. KLEMENCIC42
77.L. REPINC7
1.J. BOE806
2.J. DALE-SKJEVDAL714
3.T. BOE708
26.J. FAK185
36.L. PLANKO92
41.A. VIDMAR64
48.M. DOVZAN43
85.M. REPNIK3