Polona Klemenčič na individualni tekmi do najboljšega rezultata v karieri

Posamična biatlonska tekmovanja v Pekingu so se začela z individualno tekmo deklet. V najstarejši biatlonski disciplini se je zelo dobro odrezala tudi Polona Klemenčič.

Polona Klemenčič je dobro opravila z individualno tekmo. Foto: Sloski

Razmere na biatlonskem stadionu so bile danes za prizorišče v Pekingu zelo dobre in dekleta so na 15-kilometrski preizkušnji morale pokazati vse, kar znajo. Polona Klemenčič je s preizkušnjo z dvajsetimi streli opravila najbolje v svoji karieri. Tokrat je zgrešila zgolj dva strela. Obe kazenski minuti je pridelala na drugem strelskem postanku, prvem stoje. To ji je prineslo zelo spodbudno 29. mesto, kar je njena najboljša uvrstitev v elitni konkurenci. Do zadnjega nastopa je bila odlično pa poti tudi Živa Klemenči, ki je s prvimi 15 streli zadela 14 tarč, nato pa je na zadnjem postanku zgrešila trikrat. Na koncu je bila uvrščena na 64. mesto.

V izjemno zanimivi tekmi se je še enkrat več pokazalo, da v biatlono velikokrat odloča tako imenovani 20. strel. Tudi danes je bilo tako, saj je veliko tekmovalk bilo na odlični poti k vrhunski uvrstitvi, a so zgrešile prav zadnji strel. Te težave pa ni imela Nemka Denise Hermann, ki je svoj edini strel zgrešila na tretjem postanku. Nekdanja tekačica na smučeh je bila razumljivo dovolj hitra v smučini in je postala olimpijska prvakinja. Drugo mesto je s prav tako enim zgrešenim strelom pripadlo Francozinji Anais Chevalier-Bouchet, ki je zaostala 9,4 sekunde. Trteja je bila Norvežanka Marte Olsbu Roeiseland, ki je bila ena izmed tistih tekmovalk, ki je zgrešila ravno zadnji strel. Ta ji je prinesel drugo minuto prebitka, za voljo odličnega teka pa je vseeno prišla do brona. Od zlata jo je na koncu ločilo 15,3 sekunde.

Uradni rezultati

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3