Polona Klemenčič na svoji prvi tekmi s skupinskim startom v svetovnem pokalu trinajsta

Polona Klemenčič je po zaslugi 10. mestna na individualni tekmi v Őstersundu dobila priložnost še nastopa na tekmi s skupinskim startom. Slovenka se je med biatlonsko elito odrezala odlično in je bila 13.

Polona Klemenčič je bila znova odlična. Foto: Gepa

Slovenska biatlonka Polona Klemenčič je na Švedskem prvič v karieri na tekmah svetovnega pokala startala na tekmi za biatlonsko elito. Enak podvig ji je sicer že uspel na letošnjem svetovnem prvenstvu v Oberhofu. Klemenčičeva je tudi tokrat potrdila, da je več kot upravičeno na startu tekme najboljših biatlonk. Čeprav je na strelišču skupno storila tri napake (1,0,1,1), je Klemenčičeva tekla izjemno in je prišla do 13. mesta, kar je nov vrhunski rezultat v svetovnem pokalu.

Do druge zmage na Švedskem je prišla Italijanka Dorothea Wierer, ki je tudi tokrat zadela dajset strelov in bila najhitrejša med vsemi. Enako uspešna na strelišču je bila tudi druga Lou Jeanmonnot, tretja Julia Simon pa je morala v kazenski krog na zadnjem postanku.

Izjava po tekmi (mp3):

Polona Klemenčič: “Res sem vesela, da sem se uvrstila na tekmo s skupinskim startom. To je res dobra tekma, si skupaj z najboljšimi. Ponovno top 15. Malce me sicer jezijo te zadnji streli, stoje zopet dve napaki z zadnjim strelom. Za boljši rezultat se bo potrebno še malce bolj zbrati. Sem pa vesela, da mi je uspelo na koncu v sprintu prehiteti še dve tekmovalki in sem še izboljšala svojo uvrstitev.”

Uradni rezultati >>

Uradni rezultati >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3