Polona Klemenčič v Oberhofu s predstavo kariere do osmega mesta

Z ženskim sprintom so se na svetovnem prvenstvu v biatlonu začeli nastopi posameznikov. V slovenskem taboru je z osmim mestom navdušila Polona Klemenčič.

Poloni Klemenčič je uspel popolni nastop. Foto: Gepa

Posamične nastope v slovenskem taboru je v Oberhofu začela novinka v biatlonski eliti Anamarija Lampič.  Lampičeva je na težkih progah v Oberhofu tekaško trpela, saj še ni povsem okrevala po bolezni. Na strelišču je navdušila z nulo leže, stoje pa je morala v kar štiri kazenske kroge in sanj o vrhunski uvrstitvi je bilo konec. Za las je uspela ujeti zasledovalno tekmo na 58. mestu. Zato pa je nastop kariere uspel Poloni Klemenčič. Z ničlo na strelišču in skupno 18. časom teka je Klemenčičeva prišla do uspeha kariere, saj je sprint končala na izvrstnem osmem mestu. Z zaostankom manjšim od minute (+0:58,1) pa je poskrbela tudi za izvrstno izhodišče za nedeljsko zasledovanje. Njena sestrična Živa Klemenčič je s štirimi kazenskimi krogi (3,1) zasedla 88. mesto in tako ostala brez nedeljske tekme. 

Foto: Sloski

Do naslova svetovne prvakinje je z izjemnim tekom in vsemi desetimi zadetimi streli prišla domača junakinja Denise Herrman-Wick, ki je za samo dve sekundi prehitela Hano Öberg. Tretja je bila še ena Švedinja  Linn Person, ki je tudi zadela deset tarč in zaostala 26 sekund.

 

Izjavi po tekmi (mp3):

Anamarija Lampič: “Tekaško sem se zelo mučila in se vidi, da nisem na takem nivoju, kot sem bila denimo v Anterselvi. Strelsko pa s zelo zadovoljna leže, stoje pa bi bilo že vse drugače,  če  bi bil vsaj en zgrešen strel manj.  Kar je je, je pa zato vse popravila Polona in nadgradila moj nastop.

Polona Klemenčič: “Zame danes je to popolna tekma. Res sem vesela nule na strelišču in tudi tekaški časi so dobri po vseh težavah,  ki sem jih imela. Da sem prišla v top 10, to sem res vesel in sploh ne vem, kaj točno govorim.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.I. TANDREVOLD719
2.J. BRAISAZ-BOUCHET689
3.L. VITTOZZI671
17.A. LAMPIC249
56.P. KLEMENCIC42
77.L. REPINC7
1.J. BOE806
2.J. DALE-SKJEVDAL714
3.T. BOE708
26.J. FAK185
36.L. PLANKO92
41.A. VIDMAR64
48.M. DOVZAN43
85.M. REPNIK3