Premierna naslova za Lovra Kosa in Niko Prevc

V Planici smo dobili nova državna prvaka v smučarskih skokih, to sta postala Lovro Kos (SSK Ilriija) in Nika Prevc (SK Triglav Kranj), ki sta prvič v karieri osvojila naslov najboljšega v državi.

Lovro Kos, foto: SloSki

V Planici so se za naslov najboljšega in najboljše v državi skakalci in skakalke znova pomerili pod žarometi na Bloudkovi velikanki. Lovro Kos je po prvi seriji vodil s 134 metri in 144,6 točkami pred Timijem Zajcem, ki je skočil 131 metrov in zbral 139,7 točk, tretji je bil Anže Lanišek s 129.5 metri in 138,0 točkami. Četrtouvrščena Maksim Bartolj in Žak Mogel sta zaostajala še 13,5 točk. V finalu je Kos potrdil prvi naslov prvaka s 127.5 metri ter skupno 272,0 točkami pred  Zajcem, ki je skočil pol metra dlje, zbral pa je 269,5 točk, bron je osvojil branilec naslova Lanišek s 125.5 metri in 262,8 točkami.

Na tekmi skakalk je bila po prvi seriji s 131.5 metri in 131,6 točkami v najboljšem položaju Ema Klinec pred Niko Prevc, ki je skočila 129 metrov in zbrala 130,1 točk, tretja je bila Nika Križnar s 125.5 metri in 121,3 točkami. Četrtouvrščena Ajda Košnjek je zaostajala 20 točk. V finalu je bron potrdila Križnar s 120.5 metri in 233,6 točkami, do premiernega naslova pa je skočila Nika Prevc s 126.5 metri in 256,7 točkami, srebro je osvojila Klinec s 121 metri in 245,8 točkami.

Nika Prevc, foto: SloSki

Ekipno tekmo je dobila SSK Ilirija 1 v postavi Maksim Bartolj, Matija Vidic, Rok Masle in Lovro Kos, srebro je osvojila ekipna SSK Ljubno BTC v postavi Timi Zajc, Gorazd Završnik, Jernej Presečnik in Žak Mogel, bron je osvojila prva ekipa SK Triglav v postavi Domen Prevc, Nejc Toporiš, Mark Hafnar in Žiga Jelar.

Izjavi po tekmi

Lovro Kos: “Ne vem kaj je to, da sem bil najboljši že v Engelbergu in še danes. Mogoče sem se letos malo naučil kako delovati na tekmah, da ne divjam, da ne probavam nekaj več. To nekako deluje. Skoki so bili danes zelo dobro, mogoče je bil drugi malo manj, malo je bilo pritiska. Vseeno je to državno prvenstvo, gre se za zmago, malo me je vrglo iz tira, a sem zborbal.”

Nika Prevc: “Že cel dan sem kar v redu razpoložena. V drugi seriji me je razplet malo presenetil, dobro, da se je izteklo kot se je. Seveda pa čestitke tudi vsem ostalim. Že dopoldne smo imeli krajši trening, že tam mi je uspelo prikazati dobre skoke. Zadovoljna sem, ker mi je uspelo ohraniti sproščenost.”

Uradni rezultati >>

Deli novico