Projekt Šolar na smuči uspešno izpeljan še na Cerknem

Na Cerknem se je uspešno izpeljlal še prestavljeni medijski dan projekta Šolar na smuči. Letošnja izvedba projekta je sedaj tudi uradno zaključena.

Tudi na Cerknem je številne navdušene otroke projekta Šolar na smuči pričakalo odlično vreme.  Tudi tokrat je male smučarje motiviral in spodbujal nekdanji vrhunski smučar Jure Košir, ambasador akcije Šolar na smuči od njenega samega začetka. Tudi letos je bil glavni namen projekta Šolar na smuči seznanitev otrok z obema športoma (alpsko smučanje in učenje teka na smučeh), s poudarkom na varnem in kulturnem ravnanju na snežnih progah. Poleg veselja ob zabavnem druženju pa je gibanje na prostem zelo priporočljivo, ker krepi imunski sistem.

Tudi letošnja izvedba akcije je bila izjemno uspešna. V njej je sodelovalo preko 3000 otrok. Sicer pa je bilo v 7-ih letih pri izvajanju omenjene akcije v sklopu projekta Šolar na smuči vključenih več kot 20.000 otrok.

Na današnjem uradnem zaključku na smučišču Cerkno so medijem o projektu spregovorili naslednji predstavniki organizatorjev:

· Roman Šturm, Smučarska zveza Slovenije
· Luka Vrančič, koordinator akcije Šolar na smuči
· Gašper Plestenjak, Zavod za šport RS Planica
· Bojan Bizjak, načelnik Policijske postaje Idrija in Zoran Dobravec,
policist PP Idrija
· Jure Košir, ambasador akcije Šolar na smuči
· Borut Pirih, predstavnik smučišča Cerkno
· Luka Sekula, predstavnik društva izvajalca SD Novinar

Deli novico